x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Horia Georgescu a dat mită pentru a fi angajat la DNA

Horia Georgescu a dat mită pentru a fi angajat la DNA

18 Noi 2012   •   17:35
Horia Georgescu a dat mită pentru a fi angajat la DNA
Sursa foto: LUCIAN TUDOSE

Fratele şefului ANI, Sorin Georgescu, dezvăluie şi suma: 18.000 de euro.

Sorin Georgescu, fratele preşedintelui ANI, Horia Georgescu, a făcut sâmbătă o dezvăluire-bombă în cadrul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3. Horia Georgescu a dat mită pentru a fi angajat la DNA, fost PNA, în anul 2004. Redăm dialogul dintre Sorin Georgescu şi reportar, difuzat în cadrul emisiunii:

Sorin Georgescu: Eu ştiu când a pus 17.000 sau 18.000 de euro într-un torpedou, ca să-şi câştige postul.
Reporter: Dumneavoastră spuneţi că Horia Georgescu a dat mită ca să fie angajat la DNA?
Sorin Georgescu: Da, da, şi eu i-am dat banii, mi-a cerut mie împrumut.
Reporter: Poate v-a minţit.
Sorin Georgescu: Păi, nu, că eram împreună cu el când i-a pus în torpedou.
Reporter: În torpedoul cui, domnule Georgescu?
Sorin Georgescu: În torpedoul unui domn, care lucra la PNA, pe o funcţie foarte mare.
Reporter: Asta trebuie probat. Puteţi să spuneţi cine e omul?
Sorin Georgescu: Nu, nu vreau să spun cine e.
Reporter: Dar poate v-a minţit Horia şi nu era /.../...
Sorin Georgescu: Nu m-am minţit, pentru că eram împreună, toţi trei, în maşina aceea.
Reporter: Dincolo de mită, pentru a fi primit în sistem, era nevoie de un aviz important.
Sorin Georgescu: L-au verificat şi în Braşov i s-a dat aviz negativ.
Reporter: Cine i-a dat acest aviz negativ?
Sorin Georgescu: Fosta "Doi şi un sfert", nu ştiu dacă mai există acea unitate militară, şi SRI-ul. Şi, în ciuda acestor avize negative, el a fost angajat la PNA Bucureşti, angajarea semnându-i-o generalul Johnny Popescu, în ultima lui zi de servicii.
Reporter: Şi dumneavoastră de unde ştiţi asta?
Sorin Georgescu: De la Horia, că se lăuda, Horia e gură-spartă. Tatăl meu mereu îi spunea: "Băi, mai taci, măi, trompetă". Deci şi tata mai scăpa câte unele prin casă, dar fratele meu le dădea... dădea multe.
Reporter: Potrivit mărturiei fratelui, fusese greu de obţinut din cauza problemelor personale în care Horia Georgescu fusese angrenat.
Sorin Georgescu: Eu l-am scos dintr-un anturaj, i-am dat bani, anturaj în care se foloseau anumite substanţe lejere, da, care sunt interzise de lege, droguri, beţii, baruri de noapte. Bea mult, bea mult, sunt agenţi de poliţie care l-au văzut cum deschidea uşa şi cădea din maşină, aşa, beat. Dar nu îi lua nimeni carnetul.

În replică la aceste acuzaţii, Horia Georgescu a trimis câteva precizări, prezentate în cadrul emisiunii. "Această acuzaţie a făcut obiectul mai multor sesizări sau plângeri penale adresate unor unităţi de parchet şi instituţii, formulate de Sorin Georgescu, începând cu anul 2006. Toate aceste plângeri au fost soluţionate cu neînceperea urmăririi penale. Menţionez faptul că între suma de 18.000 de euro pe care dumneavoastră o invocaţi ca presupusă mită pe care eu aş fi dat-o pentru angajarea la Direcţia Naţională Anticorupţie, fost PNA, şi suma trecută de Sorin Georgescu în sesizările oficiale adresate unităţilor de parchet există o diferenţă substanţială. Sorin Georgescu a declarat sub semnătură olografă că am dat un milion de dolari mită pentru un post de specialist la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acuzaţia este complet falsă, iar instituţiile competente au soluţionat aceste plângeri prin neînceperea urmăririi penale", a susţinut şeful ANI.

×