x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Italia: Sute de șoferi români, exploatați de patroni

Italia: Sute de șoferi români, exploatați de patroni

25 Noi 2021   •   08:43
Italia: Sute de șoferi români, exploatați de patroni
Sursa foto: Hepta

Șoferi de camioane sunt exploatați și forțați să muncească, fără asigurări, în condiții mizere. Gruparea infracțională a fost destructurată în Italia, de oamenii legii din Piacenza. În acest dosar au fost făcute 11 arestări, scrie www.stridiaspora.ro

Procuratura din Piacenza a încheiat, ieri, o activitate complexă de investigație. Agenții de la poliția rutieră din Massa Carrara, Piacenza și Pontremoli au demascat o organizație criminală complexă, care se ocupa cu exploatarea șoferilor de camion, de naționalitate română.

Faptele se referă la aproximativ o sută de șoferi care, sub amenințarea concedierii, au fost forțați să trăiască într-un fel de tabără improvizată, fără facilități sanitare, amenajată într-o curte folosită de una dintre cele mai mari companii de transport rutier de mărfuri din Piacenza, chiar și în timpul perioadelor de odihnă.

Ancheta a început la sfârșitul lunii octombrie 2019, când o patrulă de poliție a oprit pentru control un șofer de origine română, care a prezentat contractul de muncă, care a părut însă, în ochii polițiștilor, falsificat la data expirării.

De aici, anchetatorii au creat o rețea densă de informații, care a implicat și Inspecția Muncii și care le-a permis să descopere două societăți românești fictive, conduse de persoane fără scrupule care, profitând de starea de nevoie a șoferilor, îi obligau să lucreze fără garanții și drepturi și în condiții de igienă indecente.

Investigațiile au arătat că șoferii erau obligați să doarmă și să stea permanent în cabinele camioanelor parcate, să se încălzească cu sobe improvizate și să folosească bucătării făcute din paleți și butoaie industriale.

 

 

×
Subiecte în articol: soferi italia