x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ITM şi Protecţia Consumatorilor verifică peste 25 de firme de panificaţie din Bucureşti. Acţiunea vizează evaziunea fiscală şi munca la negru

ITM şi Protecţia Consumatorilor verifică peste 25 de firme de panificaţie din Bucureşti. Acţiunea vizează evaziunea fiscală şi munca la negru

08 Aug 2013   •   10:07
ITM şi Protecţia Consumatorilor verifică peste 25 de firme de panificaţie din Bucureşti. Acţiunea vizează evaziunea fiscală şi munca la negru

Peste 25 de firme din Capitală care comercializează produse de panificaţie sunt controlate, joi dimineaţă, de poliţişti şi inspectori de la ITM şi Protecţia Consumatorilor, fiind verificate contractele de muncă şi modul în care sunt vândute, etichetate şi prezentate produsele. Acţiunea vizează prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

În cadrul acţiunii, organizată în sistem integrat, echipele de control verifică existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la Inspectoratul Teritorial de Muncă, precum şi modul de comercializare, etichetare şi prezentare a pâinii şi a produselor de panificaţie. La acţiune participă peste 120 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor central şi cele ale sectoarelor de poliţie, însoţiţi de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti şi de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

Controale au loc, joi dimineaţă, şi la intrările în Capitală, unde poliţiştii opresc tirurile cu mărfuri, pentru a depista eventuale cazuri de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare, fiind controlate documentele privind preţul, tipul şi cantitatea produselor transportate.

Filtrele au fost constituite în şase zone de acces în Bucureşti, respectiv pe A1, la kilometrul 36, pe A2, la kilometrul 20, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, pe Şoseaua Bucureşti-Giurgiu şi Afumaţi, precum şi pe Şoseaua Bucureşti-Urziceni.

Până în prezent au fost indisponibilizate în vederea confiscării 60 de tone de marfă congelată.

Poliţia Capitalei a precizat că mai mult de jumătate dintre efectivele serviciilor de investigare a fraudelor sunt angrenate în cele două acţiuni.

×