x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La nemti se poate: Ministrul Justitiei da afara Procurorul General care atenteaza la libertatea presei

La nemti se poate: Ministrul Justitiei da afara Procurorul General care atenteaza la libertatea presei

de Dan Constantin    |    05 Aug 2015   •   16:55
La nemti se poate: Ministrul Justitiei da afara Procurorul General care atenteaza la libertatea presei
Sursa foto: miscarea-aradeana.ro

Scandalul "netzpolitik.org'' este departe de a fi incheiat in Germania. In februarie si aprilie, pe acest site de dezbateri libere asupra comunicarii pe internet au fost difuzate documente prin care se dezvaluia ca serviciul secret german va infiinta o unitate speciala pentru supravegherea internetului.

Citeste si Procurorul general al Germaniei, demis pentru deschiderea unui dosar de tradare impotriva a doi jurnalisti

Cei vizati au depus o plangere la Parchetul Generalm care a deschis un dosar pentru inalta tradare. In apararea autorilor cercetati de Parchetul Federal s-au coalizat organizatiile ziaristilor din Germania, OSCE, politicieni si s-au adunat mii de oameni in manifestatii de strada.

Ministrul de Justitie a luat masura radicala de a anunta intr-o interventie publica, marti seara, SCIMBAREA PROCURORULUI GENERAL AL GERMANIEI. Ministrul Justitiei si-a exprimat indoieli asupra caracterului grav al acuzatiilor la adresa ziaristilor.

Platforma netzpolitik.org este o publicatie online cu un buget lunar de circa 7000 de euro. A intrat in atentia publicului larg, dupa acuzarea autorilor. A primit donatii de circa 200.000 de euro in ultimele luni, dupa izbucnirea scandalului.

OSCE a cerut inchiderea dosarului deschis de Procurorul General al Germaniei impotriva ziaristilor si surselor, considerandu-l un atentat la libertatea presei.

×