x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu, surprins de condamnarea sa; va ataca sentinţa dată de Tribunalul Constanţa

Mircea Băsescu, surprins de condamnarea sa; va ataca sentinţa dată de Tribunalul Constanţa

08 Ian 2016   •   09:48
Mircea Băsescu, surprins de condamnarea sa; va ataca sentinţa dată de Tribunalul Constanţa

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a declarat surprins de sentinţa de condamnare la patru ani de închisoare cu executare pronunţată vineri dimineaţă, în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, în dosarul în care sunt implicaţi membrii familiei lui Bercea Mondial.

"Mărturisesc că mă surprinde decizia în primă instanţă a judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, dar asta este. E o sentinţă pronunţată de instanţă şi o respectăm şi evident o vom ataca cu apel la instanţa superioară. În rest, efectiv sunt stupefiat pentru că Bercea şi familia lui nu a spus niciodată, pe parcursul anchetelor şi al audierilor în instanţă, că mi-a dat mie banii, ci lui Marian Căpăţână. Căpăţână, la rândul lui a recunoscut într-o primă parte a procesului că a primit banii. Câţi bani au fost nu a reieşit niciodată clar din declaraţiile familiei Bercea. Când s-a vorbit despre 600. 000 de dolari, când 700. 000 sau chiar un milion de dolari. Apoi Căpăţână şi-a schimbat declaraţia şi am ajuns acum eu să fiu condamnat pentru trafic de influenţă. Este o sentinţă pe care o voi ataca, dar nu pot în cugetul meu să fiu împăcat şi să spun că s-a făcut dreptate, după cum am arătat", a declarat Mircea Băsescu în exclusivitate pentru AGERPRES.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi a lui Marian Căpăţână la 3 ani de detenţie pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul în care sunt implicaţi membrii familiei lui Bercea Mondial.

×
Subiecte în articol: mircea basescu mircea basescu