x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olimpiada Internaţională de Fizică. Genialii duc România pe locul I în Europa

Olimpiada Internaţională de Fizică. Genialii duc România pe locul I în Europa

de Alina-Elena Vasiliu    |    22 Iul 2014   •   14:10
Olimpiada Internaţională de Fizică. Genialii duc România pe locul I în Europa
Sursa foto: Olimpiada Internaţională de Fizică. Genialii duc România pe locul I în Europa

Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică 2014, desfăşurată în perioada 13-21 iulie, în Kazahstan: două de aur, două de argint şi una de bronz, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale. Această performanţă a adus României locul I în Europa şi locul zece la nivel mondial.

Medaliile de aur au fost câştigate de Ştefan Eniceicu (clasa a X-a) şi de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur şi la ediţia precedentă. Argintul a fost cucerit de elevii Denis Turcu, din clasa a XII-a, şi de Tudor Creţu (clasa a X-a). Medalia de bronz i-a revenit lui Gabriel Găitan, din clasa a XII-a. Toţi elevii premiaţi sunt de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Ministerul Educaţiei a precizat că echipa României a fost printre puţinele ale căror componenţi au fost medaliaţi in corpore.

Peste 190 de elevi, din 48 de ţări, au concurat la cea de-a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, de la Astana, Kazahstan. Delegaţia României, formată din tinerii care au luat parte la concurs, a revenit în Bucureşti aseară, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

×