x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc, pelerinilor români: A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viaţa şi comunitatea

Papa Francisc, pelerinilor români: A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viaţa şi comunitatea

10 Sep 2016   •   20:35
Papa Francisc, pelerinilor români: A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viaţa şi comunitatea

A înfăptui milostenia înseamnă a sluji viaţa şi comunitatea, le-a spus Papa Francisc sutelor de pelerini români prezenţi, sâmbătă, la Audienţa jubiliară din Piaţa Sfântul Petru din Roma. 

"Fiecare dintre noi poate fi ferment de viaţă şi mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie şi în grupul de apartenenţă. Vă invit să fiţi în viaţa zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu, care nu lasă pe nimeni în singurătate şi în nevoie. Întăriţi prin rugăciune şi prin fapte de caritate, să mergem înainte împreună cu toţi creştinii pe drumul spre unitate", a spus Papa. 

Suveranul Pontif a adresat pelerinilor din România însoţiţi de episcopi în pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii "un salut cordial" şi i-a binecuvântat. 

"Vă binecuvântez din inimă pe voi şi familiile voastre. Contez pe rugăciunile voastre pentru mine. Lăudat să fie Isus Cristos!", a mai spus Sfântul Părinte. 

Prezent în delegaţia episcopilor români care a participat la solemnitate, arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu a apreciat evenimentul drept "un act de comuniune cu toţi creştinii prezenţi în Piaţa Sfântul Petru". 

"Acesta nu e un lucru prea frecvent. Sfântul Părinte ni s-a adresat nouă şi prin noi românilor de pretutindeni, din ţară şi de aici, să continuăm drumul nostru de credinţă, drum de facere a binelui, drum de comuniune şi de frăţietate", a declarat arhiepiscopul Robu pentru AGERPRES. 

Duminică, pelerinii români se vor afla din nou în Piaţa Sfântul Petru din Roma pentru a participa la rugăciunea "Angelus", unde Papa le va adresa din nou un mesaj. 

Anul Sfânt al Milostivirii, declarat de către Papa Francisc la 11 aprilie 2015, prin bula Misericordiae vultus (Chipul milostivirii), a început la 8 decembrie 2015, prin deschiderea, de către Suveranul Pontif, a Porţii Sfinte a Bazilicii Sf. Petru, din Vatican, şi se va încheia la 20 noiembrie 2016. AGERPRES

×