x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL va "importa" voturi din Republica Moldova, la alegerile europarlamentare

PDL va "importa" voturi din Republica Moldova, la alegerile europarlamentare

de Agerpres    |    13 Apr 2014   •   12:25
PDL va "importa" voturi din Republica Moldova, la alegerile europarlamentare
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Filiala gălăţeană a PDL a stabilit o strategie comună de sprijin reciproc cu filialele din raioanele Cahul, Leova şi Cantemir ale Partidului Liberal Democrat (PLD) din Republica Moldova, a anunţat duminică, la Galaţi, deputatul PDL Mircea Toader.

Potrivit acestuia, strategia comună se referă la susţinere reciprocă la alegerile europarlamentare din România şi cele parlamentare din Republica Moldova.

'Vom face o strategie comună având ca obiective obţinerea a cât mai multe voturi din parte PDL la europarlamentare şi, totodată, obţinerea pentru PLD a cât mai multe voturi la alegerile parlamentare din Republica Moldova, de la sfârşitul lunii noiembrie', a declarat Toader.

Existenţa acestei strategii a fost confirmată şi de liderul PLD Cahul, deputatul Ion Butmalai. 'Noi deja avem o înţelegere între partidele politice. Vom susţine candidaţii PDL la opţiunea cetăţenilor, pentru că până la urmă decizia aparţine cetăţeanului. Fiecare cetăţean va vota la decizia personală, dar noi, totuşi, avem relaţii foarte strânse cu PDL şi vom susţine candidaţii PDL', a spus Butmalai.

Mircea Toader a precizat că PDL va fi reprezentat de PLD în secţiile de votare deschise în Republica Moldova pentru europarlamentare.

Democrat-liberalii gălăţeni au explicat şi cum îi vor sprijini pe cei din PLD la alegerile parlamentare din Republica Moldova, de la sfârşitul lunii noiembrie.

,,Identificăm cetăţenii moldoveni care sunt în România şi îi vom duce să voteze. În zona Galaţi sunt câteva mii de cetăţeni, plecând de la studenţi şi elevi cu drept de vot, unii având dublă cetăţenie. Considerăm că este o obligaţie ca aceşti oameni să vină la vot şi să meargă să voteze forţele prodemocratice şi PLD. Vom face toate demersurile să îi convingem să meargă la vot, fie la Galaţi dacă aici va fi secţie de votare, fie să ajungă acasă şi să voteze în Republica Moldova', a spus preşedintele PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă.

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare 2014