x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Primăria Ploieşti, în dosarul finanţării echipei FC Petrolul. Primarul Iulian Bădescu, reţinut de DNA

Percheziţii la Primăria Ploieşti, în dosarul finanţării echipei FC Petrolul. Primarul Iulian Bădescu, reţinut de DNA

03 Mar 2015   •   09:30
Percheziţii la Primăria Ploieşti, în dosarul finanţării echipei FC Petrolul. Primarul Iulian Bădescu, reţinut de DNA
UPDATE 17:18 - Primarul Ploieștiul, Iulian Bădescu, a fost reținut marți de procurorii DNA Ploiești într-un dosar privind infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu.

UPDATE 11:34
- Primarul Ploieștiului a ajuns la sediul DNA pentru a da explicații în urma perchezițiilor făcute la domiciliul său și la sediul instituției pe care o conduce. Iulian Bădescu a declarat, la sosirea la DNA, că nu înțelege de ce este chemat, susținând că toate contractele care au făcut obiectul verificării procurorilor sunt legale.

"Este vorba de o acuzație de luare de mită. Mi se pare o aberație. Nu înțeleg de ce sunt chemat, în contextul în care toate organele de control au spus că este un lucru legal ce s-a întâmplat cu asociația Lupii Galbeni", a declarat edilul.

De asemenea, Iulian Bădescu a precizat că toată situația în care este implicat este consecința unui denunț.

"Nu știu despre ce este vorba, probabil că domnul Capră, de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declarație împotriva mea. Acest zvon este de mult timp în piața ploieșteană cu privire la domnul Capră care negociază eliberarea sa cu diverse denunțuri. Au căutat acte care fac legătură cu asociația Lupii Galbeni și cu Petrolul. Au găsit niște documente care cred eu că sunt relevante. Toată povestea a plecat de la o directoare care a refuzat sa semneze documente în calitatea de director economic și a depus o plângere în primă instanță. Se pare că documentele Curții de Conturi referitoare la fostul contract încheiat de domnul Volosevici nu sunt luate în calcul și sunt luate în calcul documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului. Banii nu au afectat bugetul loca", a mai spus primarul din Ploiești.
...........................................

Procurorii DNA Ploiești fac percheziții, în această dimineaţă, la sediul Primăriei Ploiești în dosarul privind finanțarea de la bugetul local a echipei de fotbal FC Petrolul, în care, în urmă cu un an, a fost începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că perchezițiile vizează biroul primarului Iulian Bădescu, dar și locuința acestuia din municipiul Ploiești. Potrivit acelorași surse, acuzațiile din acest dosar sunt legate de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită.

Procurorii DNA Ploiești au dispus în urmă cu un an începerea urmăririi penale in rem într-un dosar legat de finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești de la bugetul local. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea urma să premieze cu suma de trei milioane de euro echipa de fotbal pentru performanțele sportive.

Până la momentul declanșării cercetărilor Primăria Ploiești a achitat aproximativ 1,7 milioane de euro către echipa de fotbal prin Asociația "Lupii Galbeni".

×