x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 200 de persoane au protestat în faţa Primăriei din Pungeşti

Peste 200 de persoane au protestat în faţa Primăriei din Pungeşti

02 Ian 2014   •   20:42
Peste 200 de persoane au protestat în faţa Primăriei din Pungeşti

Peste 200 de persoane, majoritatea localnici, au protestat, joi după-amiază, în faţa primăriei din localitatea vasluiană Pungeşti faţă de primarul din localitatea care a concesionat propriul teren către compania Chevron în vederea explorării gazelor de şist în zona localităţii Siliştea.

Mitingul organizat de activiştii de mediu şi cu sprijinul localnicilor a fost îndreptat, cu precădere, împotriva primarului Vlasă, protestatarii scandând în faţa primăriei lozinci la adresa edilului, precum: „Mircea Vlasă de sărbători, să-ţi dea Dumnezeu să mori” şi „Toată lumea vrea să ştie, pe Mircea Vlasă pe năsălie”, informează Mediafax.ro.

Un număr de 13 persoane, din care 11 localnici şi doi activişti de mediu, se află în continuare în greva foamei, pentru a noua zi consecutiv, în tabără improvizată pe islazul comunal din Siliştea.

Un număr de 19 persoane - cinci activişti de mediu şi 14 localnici din comuna Pungeşti - au intrat, pe 24 decembrie 2013, în greva foamei, pe termen nelimitat, şase dintre ei renunţând la câteva zile la această formă de protest.

Ei spun că vor protesta astfel până când compania Chevron va opri activităţile de explorare a gazelor de şist în zonă, dar şi până când va fi ridicată interdicţia de circulaţie pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, în localităţile Siliştea şi Pungeşti.


 


 


 

×