x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a procurorului Mariana Alexandru

Preşedintele Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a procurorului Mariana Alexandru

de Agerpres    |    15 Sep 2014   •   17:50
Preşedintele Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a procurorului Mariana Alexandru

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de eliberare din funcţie a procurorului DNA Mariana Alexandru ca urmare a pensionării, informează Administraţia Prezidenţială.

La 10 septembrie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis eliberarea din funcţie a Marianei Alexandru, care era şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA.

Numele procurorului Mariana Alexandru este legat de primul dosar Zambaccian, de cel al fostului parlamentar Cătălin Voicu, de dosarul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, dar şi de infirmarea soluţiei din dosarul Gala Bute.

De asemenea, şeful statului a semnat luni eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Alexandru-Lucian Arjoca, care şi-a dat demisia.

Alţi doi judecători eliberaţi din funcţie prin decret prezidenţial sunt Mariana Becheru - Tribunalul Gorj şi Toma Popescu - Tribunalul Gorj, în urma pensionării.

×
Subiecte în articol: mariana alexandru traian basescu