x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probe în dosarul lui Oprescu: interceptări, înregistrări audio şi video, localizare prin mijloace tehnice (motivare)

Probe în dosarul lui Oprescu: interceptări, înregistrări audio şi video, localizare prin mijloace tehnice (motivare)

10 Sep 2015   •   10:59
 Probe în dosarul lui Oprescu: interceptări, înregistrări audio şi video, localizare prin mijloace tehnice (motivare)

Procurorii DNA au ca probe în dosarul de corupţie al primarului Sorin Oprescu interceptări ale convorbirilor telefonice, înregistrări video şi audio, fotografii, precum şi localizare prin mijloace tehnice.

Citeşte şi Oprescu out, Piedone in?

Tribunalul Bucureşti a dat publicităţii joi motivele pentru care a decis pe 7 septembrie arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu pentru luare de mită. În motivare sunt enumerate şi mijloacele de probă administrate de procurori în dosarul lui Sorin Oprescu.

Citeşte şi Motivarea judecătorilor pentru arestarea lui Oprescu: Ar fi putut influenţa ancheta, iar banii primiţi nu au fost un împrumut

"Situaţia de fapt rezultă din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, respectiv a declaraţiilor martorilor denunţători şi cea a suspectului... cu rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică autorizate şi puse în aplicare în cauză, administrate ca mijloace de probă (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video şi prin fotografiere, precum şi localizarea prin mijloace tehnice), în conformitate cu prevederile art. 138 şi urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispoziţie de denunţători cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale întocmite în cauză, în special cele de efectuare a percheziţiilor şi cele de înseriere a bancnotelor, dar şi cu declaraţia martorei...", se arată în motivare.

Astfel, la dosar există o înregistrare a dialogului purtat de Sorin Oprescu cu persoana care i-a adus banii în locuinţa sa din localitatea Ciolpani, judeţul Ilfov.

"Că inculpatul cunoştea provenienţa ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conţinutul dialogului purtat cu..., în locuinţa sa, când imediat după remiterea banilor spunându-i-se... Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin - n.r.) a declarat în faţa judecătorului că nu a auzit particula..., întrucât la acel moment îl conducea spre ieşire pe... Explicaţia dată de inculpat nu poate fi credibilă având în vedere că informaţia primită de la denunţător... nu este deloc amplă, iar fraza este extrem de scurtă, pentru a putea fi asimilată în întregime, cu foarte multă uşurinţă. În plus, din procesul-verbal încheiat cu acea ocazie, rezultă că P.B.C. (Popa Bogdan - n.r.) a rostit această frază în timp ce îi înmâna inculpatului O.S.M... în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului '...' a sosit cu promptitudine", se mai arată în motivare.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu