x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puşcării noi la Caracal şi Berceni-Prahova. Penitenciarele vor fi amplasate în zonele supraaglomerate din ţară

Puşcării noi la Caracal şi Berceni-Prahova. Penitenciarele vor fi amplasate în zonele supraaglomerate din ţară

06 Iul 2015   •   00:23
Puşcării noi la Caracal şi Berceni-Prahova. Penitenciarele vor fi amplasate în zonele supraaglomerate din ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministerul Justiţiei anunţă deschiderea procedurilor pentru studiile de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare. Ele vor fi amplasate la Caracal şi în comuna Berceni, judeţul Prahova.

Proiectul Hotărârii de Guvern care autorizează Ministerul Justiţiei, prin Direcţia Naţională a Penitenciarelor, la efectuarea cheltuielilor pentru studiile de prefezabiliate este supus dezbaterii publice.

Potrivit statisticii Direcţiei Naţionale a Penitenciarelor, în ţară sunt 30 de mii de deţinuti plasaţi în 33 de penitenciare, şase penitenciare- spital şi trei centre de detenţie.

Din totalul deţinutilor, 1.535 sunt femei. Noile penitenciare se amplasează în zone în care aglomerarea în unităţile existente depăşeşte substanţial nivelul de 1.000 de deţinuţi.

Perspectiva de a descongestiona penitenciarele prin amnistierea unor pedepse a fost anulată în urma respingerii unui proiect de lege şi opoziţia preşedintelui Klaus Iohannis.

România a fost menţionată în rapoartele de monitorizare a drepturilor omului pentru condiţiile precare din penitenciarele supraaglomerate, fiind obligată prin senţinte CEDO la despăgubiri în procesele câştigate de deţinuţi.

×
Subiecte în articol: puscarii berceni prahova caracal