x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raport UNICEF: 8% dintre minorii români trăiesc la nivelul "sărăciei severe"

Raport UNICEF: 8% dintre minorii români trăiesc la nivelul "sărăciei severe"

12 Aug 2013   •   18:49
Raport UNICEF: 8% dintre minorii români trăiesc la nivelul "sărăciei severe"

Opt minori din o sută trăiesc în România la nivelul de "sărăcie severă", cu mai puţin de 15 lei pe zi.
   
Din totalul minorilor care dispun de mai puţin de 15 lei pe zi, 35% aparţin etniei rome, au mai anunţat reprezentanţii UNICEF, citaţi de Mediafax.

UNICEF a mai identificat, ca probleme ale copiilor şi adolescenţilor, excluziunea socială şi cele din domeniul educaţiei, sănătăţii şi al ocupării forţei de muncă.
   
"În timp ce copiii reprezintă categoria de populaţie cea mai săracă din România, tinerii se află pe locul al doilea", a precizat reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, cu ocazia lansării în dezbatere publică a Strategiei Naţionale pentru Tineret 2014-2020.
   
Potrivit reprezentantului UNICEF, sărăcia şi excluziunea nu se referă numai la aspectul financiar, ci şi la lipsa accesului la serviciile de bază.
   
În ciuda tuturor acestor probleme, adolescenţii şi tinerii reprezintă o resursă extraordinară, susţine reprezentantul UNICEF în România.

"Ei reprezintă o adevărată valoare, nu o povară. Dezvoltând servicii pentru ei, pentru a le da posibilitatea de dezvoltare şi participare, asigurându-le un stil de viaţă sănătos şi o bună educaţie, toate acestea reprezintă o investiţie, nu o cheltuială", a subliniat Blanchet, care a salutat lansarea Strategiei chiar de Ziua Internaţională a Tineretului.

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat luni în dezbatere publică Strategia Naţională pentru Tineret 2014-2020, scopul final fiind incluziunea socială a tinerilor, în condiţiile în care cea mai ridicată rată a sărăciei absolute, 8,4 la sută, se înregistrează la grupa de vârstă 15-19 ani.

×
Subiecte în articol: saracie extrema copii unicef