x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM îşi va alege un nou vicepreşedinte săptămâna viitoare

CSM îşi va alege un nou vicepreşedinte săptămâna viitoare

04 Ian 2013   •   18:45
CSM îşi va alege un nou vicepreşedinte săptămâna viitoare

UPDATE 20:39 - Alegerea vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru săptămâna viitoare, şedinţa de vineri fiind suspendată din lipsă de cvorum, a anunţat noul preşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală.

 
Hăineală a mai spus că pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului au fost depuse două candidaturi, cele ale judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Dănileţ.
 
Şedinţa de vineri a fost amânată după ce plenul CSM a respins solicitarea de revocare a hotărârii prin care Oana Schmidt Hăineală a fost învestită ca preşedinte al Consiliului.
 
Cererea a fost respinsă cu 11 voturi împotrivă şi şapte pentru.
Alegerile penru conducerea CSM ar putea fi anulate. Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, s-a certat cu memmbrii CSM. Plenul CSM trebuie să ia o decizie pentru care este necesară majoritatea de voturi. Secţia de judecători a CSM cere anularea alegerilor pentru funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătorul Cristi Dănileţ a anunţat că îşi depune candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit după ce s-a cerut anularea alegerilor pentru conducerea CSM.
    
Dănileţ a declarat că îşi asumă proiectul Oanei Schmidt Hăineală - actuala ocupantă a funcţiei. 

×
Subiecte în articol: alegeri conducere csm anulare