x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinucideri, condamnari, anchete DNA pe statiunea de schi pastorita de Elena Udrea

Sinucideri, condamnari, anchete DNA pe statiunea de schi pastorita de Elena Udrea

de Dan Constantin    |    31 Iul 2015   •   12:20
 Sinucideri, condamnari, anchete DNA pe statiunea de schi pastorita de Elena Udrea
Sursa foto: Agerpres

Disparitia arhitectului Mihai Predatu lasa ancheta procurorilor DNA in cazul domeniului schiabil Voineasa-Vidra fara o veriga importanta.Predatu a fost gasit spanzurat in biroul lui in ziua de 29 iulie. Cu doua zile inainte de tragedie, in presa locala din Valcea, el declara ca se simte haituit si supus unei campanii de denigrare. Reporterii de investigatie anuntau ca in 3 august urmeaza sa publice noi dezvaluiri in povestea paguboasa a domeniului schiabil de la Voineasa.

Predatu a fost o piesa de baza in realizarea acestui proiect in care s-au investit zeci de milioane de euro, lucrare a carei legalitate este sub ancheta.

NASUL PREFECTULUI

Predatu a realizat in 2009 proiectul de urbanism zonal(PUZ) comandat firmei sale, Aspro srl, de primaria din Voineasa. Predatu era avizat asupra lucrarii, participase la inceputul profesiei la proiectele de amenajare a zonei Voineasa-Vidra ca domeniu schiabil de anvergura internationala.Mai avea un stimul- relatia stransa cu prefectul de Valcea, Petre Ungureanu, caruia i-a fost nas de cununie. Intamplator sau nu, politicienii locali au fost implicati in retrocedarile de paduri, dirijand preferential punerile in posesie. Asa s-a intamplat si in cazul retrocedarii muntilor Puru si Petrimanu, locul cel mai favorabil pentru amenajarea partiilor de schi.

Afacerea a fost mirosita de Ministrul Turismului , Elena Udrea care si-a trimis oamenii de incredere sa se lipeasca si ei de proprietatile abia retrocedate. In morisca de interese financiare cade si familia Deaconeasa, pusa sub presiune sa doneze zeci de hectare pentru amenajarea partiilor si apoi sa vanda apropiatilor Elenei Udrea terenuri in buza partiei care urma sa se construiasca pe banii statului.

OAMENII ELENEI UDREA,TEPE LA VOINEASA

Arhitectul Predatu ia si el partea leului din terenul lui Deaconeasa, la un pret derizoriu-o.6 euro/mp.

Deaconeasa a fost trimis in judecata dupa anchete in lant deschise de DNA Pitesti. Procurorul DNA de la Pitesti,ajuns adjunctul doamnei Kovessi la Bucuresti nu a lasat neterminata dusmania cu Deaconeasa , aflat acum sub condamnare. Deaconeasa a indraznit sa ceara banii oamenilor Elenei Udrea carora le-a vandut terenuri la Voineasa. A primit ani multi de puscarie.

Liberiu Breazu, Ionut Surdu Stanescu, Ioan Mihaila au fost trimisii Elenei Udrea sa dijmuiasca terenul lui Deaconeasa. Primii doi sunt in diverse stadii ale anchetei , Mihaila s-a retras cu mandatul de deputat la UNPR

GEANTA CU BANI.

Deaconeasa a denunta-o pe Elena Udrea si tot cercul ei de afaceri.In plus Corpul de Control al Guvernului a inaintat un raport cu aspecte socotite penale in derularea proiectului catre DNA.

Arhitectul Predatu ar fi trebuit sa realizeze si Proiectul de Urbanism General (PUG)in baza caruia se obtinea cartea funciara pentru domeniul schiabil. Inainte sa moara arhitectul a declarat ca a luat teapa cu investitia facuta la Voineasa
 
Teapa a luat si statul care a pus in brate firmei care a livrat la preturi oneroase instalatiile de cablu, telegondola, toata administratia partiilor.

Firma respectiva -Acomin, a castigat toaste licitatiile pentru telecabine in mandatul Elenei Udrea. Administratorii se afla si ei sub interogatorii.
Din contractele pentru domeniile schiabile s-au platit si o parte din banii pentru Gala Bute. Nastasia, secretarul general al ministerului condus de Udrea a primit de la constructor o geanta cu 900 000 de euro. Nastasie a avut o implicare puternica si in proiectul Voineasa. la fel si alti locotenenti ai Elenei Udrea,  

×