x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SYRIZA de ROMANIA? Cine il formeaza pe liderul providential?

SYRIZA de ROMANIA? Cine il formeaza pe liderul providential?

de Dan Constantin    |    01 Feb 2015   •   11:36
SYRIZA de ROMANIA? Cine il formeaza pe liderul providential?
Sursa foto:

Victoria neta a formatiunii Syriza in Grecia si formarea guvernului Tsipras, care a promis un program radical de reforme nemaivazut in Europa, are un efect contagios.

In Spania, Podemos, inspirat din aceleasi idei, a ajuns primul partid in optiunea de vot intr-un an electoral ce poate aduce o schimbare de substanta.
Sambata, Podemos a strans 150 000 de simpatizanti la un miting care au ocupat centrul Madridului.

In Franta, modelul grecesc incepe sa devina vizibil printr-un slogan de exceptionala atractivitate - " Je suis Syriza! ". Miscarea nu este inca structurata, dar se pare ca aflata la stanga socialistilor miscarea este pregatita sa preia suflul urias de contestare pe care il simbolizeaza Charlie Hebdo.

Transformarea rapida a unor grupuri protestatare anti-sistem, aparent marginale, in partide care ajung la putere prin sistemul democratic al alegerilor reprezinta noutatea cea mai substantiala a deceniului prezent.

Stimulate de politicile globaliste de depasire a crizei economice prin impunerea austeritatii irationale, miscarile contestatare au avut o plaja mare de aderenti in tarile cele mai indatorate creditorilor- Grecia si Spania.

Austeritatea este insa promovata si impusa si in Portugalia, Italia, Romania, Bulgaria, tari in care stanga radicala nu are formule politice de anvergura Syriza sau Podemos. Asta nu inseamna insa ca nu pot apare .

In Romania, victoria surprinzatoare a lui Klaus Iohannis contine si un vot al celor care l-au perceput pe primarul Sibiului ca un candidat din afara sistemului partidelor traditionale.Semnificativ, ecologistii corporatisti, biciclistii,noii veniti la varsta votului, studentii, diasporenii si facebukistii l-au respins pe Ponta si si-au pus voturile in celalalt cos..

Va apare o miscare de tip Syriza si in Romania?
Studiile sociologice arata ca electoratul asteapta si o alta oferta fata de lista actuala a partidelor. Succesul unui independent- Mircea Diaconu, a aratat ca o persoana supusa nedreptatii poate deveni rapid lider si poate captura asteptarile.

Un om tanar, providential pentru generatia inca neadmisa la masa puterii, care sa promita scoaterea tarii de sub domnia coruptiei si tirania unor forte exterioare interesului cetatenilor, care sa aiba curajul si forta sa transmita un mesaj limpede si neinfofolit in vorbe de fum este asteptat. Oferta trebuie sa fie autentica.

Marea pacaleala poate veni chiar din materializarea portretului robot al liderului inca inexistent dar la care laboratoarele secrete lucreaza. A fost testat in miscarile ecologiste improtriva Rosia Montana si anti-sist dar nu a fost inca livrat pe piata.

×