x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA de la Colectiv. Bani pentru familiile victimelor, prin HG

TRAGEDIA de la Colectiv. Bani pentru familiile victimelor, prin HG

de Diana Scarlat    |    09 Noi 2015   •   08:43
TRAGEDIA de la Colectiv. Bani pentru familiile victimelor, prin HG
Sursa foto: Angelo Brezoianu

Guvernul va vota miercuri o hotărâre prin care să poată deconta cheltuielile de transport şi cazare pentru familiile victimelor incendiului din Clubul Colectiv. Fundaţia „Mereu Aproape” asigură banii necesari până la decontare. Ambasadele României în ţările unde sunt transportaţi răniţii au început deja să găsească locuri de cazare pentru familiile celor transferaţi în străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe asigură, prin ambasade, legătura familiilor victimelor cu spitalele la care sunt transferaţi răniţii, iar miniştrii interimari lucrează deja la o hotărâre de Guvern care se va vota în aceste zile. „Va exista o hotărâre de Guvern până miercuri, care va prevedea decontarea cheltuielilor de transport şi cazare pentru aparţinători. Se va stabili, probabil, o sumă maximă de 200 de euro pe zi pentru fiecare aparţinător”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, ministrul interimar al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Unele ambasade au propriile spaţii de cazare, pe care le-ar putea folosi pentru a veni în ajutorul familiilor victimelor, dar până acum nu a fost transportat niciun rănit în oraşele care au asftel de facilităţi. „Cu ajutorul ambasadelor, am găsit camere la hotel pentru aparţinători până acum, iar plata se va face la sfârşit, banii urmând a fi decontaţi. Ambasadele ţin legătura cu spitalele, dar îi pun şi pe membrii familiilor în legătură cu medicii”, a mai spus ministrul.

Teledonul Fundaţiei „Mereu Aproape”
Pentru susţinerea răniţilor internaţi, membrii Fundaţiei Mereu Aproape au mers la spitalele din Bucureşti, unde au căutat rudele celor răniţi în tragedia de la Clubul Colectiv. Ajutorul acordat de fundaţie din donaţii este de 15.000 de lei pentru fiecare victimă. „După împărţirea acestor sume egale, în funcţie de nevoile tratamentului pentru fiecare caz, comitetul medical, alături de familii, va decide ce paşi şi ce cheltuieli sunt necesare şi urmează a fi făcute. Totul va fi posibil pe măsură ce banii intră în cont”, se precizează în comunicatul de presă al Fundaţiei „Mereu Aproape”.
Premierul interimar, Sorin Câmpeanu, a mulţumit fundaţiilor care s-au implicat în sprijinirea familiilor victimelor incendiului din Clubul Colectiv, ajutând astfel autorităţile.
 

×
Subiecte în articol: colectiv