x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unul din 10 copii, dependent de internet

Unul din 10 copii, dependent de internet

02 Mai 2018   •   11:14
Unul din 10 copii, dependent de internet
Sursa foto: maximkabb/Getty Images/iStockphoto

În România, aproximativ 12% dintre minori sunt dependenţi de internet, arată un studiu realizat de Kasperky Lab. Cercetarea arată, de asemenea, că părinţi sunt tot mai îngrijoraţi în legătură cu timpul petrecut de copii în mediul online. Aceştia se tem că cei mici ar putea să vadă conţinut nepotrivit sau explicit (36%) şi că există posibilitatea ca minorii să comunice cu persoane necunoscute (32%). Teama că cei mici nu se pot distanţa de lumea virtuală devine, de asemenea, foarte importantă pentru părinţi.

Raportul arată însă că, limitarea timpului petrecut în mediul online nu îi fereşte neapărat pe copii de pericole. Pe parcursul unui an, 44% dintre copii s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare online, iar 12% dintre ei au accesat conţinut nepotrivit sau au intrat în contact cu programe malware şi viruşi (10%).

 

Peste jumătate (51%) dintre părinţi simt că ameninţările online pentru copiii lor cresc, iar aceste temeri i-au determinat pe 33% dintre ei să impună restricţii legate de timpul petrecut minori în mediul virtual.

×