x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce legături există între Dacian Cioloș şi miliardarul Soros

Ce legături există între Dacian Cioloș şi miliardarul Soros

22 Oct 2016   •   19:40
Ce legături există între Dacian Cioloș şi miliardarul Soros
Sursa foto: antena3.ro

Jurnalistul Andi Topală a arătat, la ''Ediția de Weekend'', de la Antena 3, că programul promovat de Dacian Cioloș, ”Platforma România 100”, este găzduit pe serverul unui asociat al miliardarului George Soros.

Platforma este postată pe site-ul ro100.ro, domeniu înregistrat la Romania Top Level Domain (ROTLD), un registru care oferă servicii de înregistrare de domenii cu extensia „.ro”, gestionat și monitorizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică. În baza Legii 677/2001, identitatea persoanei fizice care deține un domeniu .ro nu poate fi făcută publică.

În schimb, serverul pe care este găzduit site-ul ro100.ro este deținut de compania GoDaddy.com LLC, înregistrată în Delaware (SUA). Acționarul majoritar al acestei companii este fondul de investiții Kohlberg Kravis Roberts &Co. (cunoscut și drept KKR), la care acționar majoritar este miliardarul Henry R. Kravis, potrivit stireazilei.ro.

Henry Kravis este cunoscut pentru investițiile pe care le-a realizat alături de miliardarul George Soros, inclusiv în website-uri din Europa. De altfel, în anul 2000, potrivit unei știri difuzate de Bloomberg, KKR și Soros anunțau că vor investi masiv în internetul din Europa.

Pentru a viziona înregistrarea emisiunii, accesați site-ul Antena 3.

 

Citește și Lista lui Cioloş. Și-a păstrat dorinţele din 2015. Dragnea acuză că i-a plagiat iluziile lui Ponta

Băsescu despre platforma lui Cioloş: Nu am văzut ceva mai ridicol; este demagogică, fără resurse

Iohannis despre platforma lui Cioloş: Bănuiesc că doreşte să arate că este dispus să meargă mai departe

 

 

×