x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş nu se mai fofilează. A intrat în luptă

Cioloş nu se mai fofilează. A intrat în luptă

de Marius Gîrlașiu    |    05 Dec 2016   •   19:30
Cioloş nu se mai fofilează. A intrat în luptă

După ce şi-a declarat simpatia pentru PNL şi USR pe ultima sută de metri a campaniei electorale şi a anunţat că îşi doreşte un nou mandat, Dacian Cioloş şi-a expus planurile pentru următorii patru ani.

Premierul a vorbit ieri despre proiectul Legii salarizării unitare, dar şi despre proiectul de buget pe anul 2017.

 

“USR este un partid tânăr, purtător de multe speranțe, în plină consolidare, un partid care urmează să dovedească trecerea de la bune intenții la fapte”, iar PNL “a demarat un proces de schimbare prin eliminarea de pe liste a candidaților cu probleme penale”, a scris Dacian Cioloş într-o postare prin care a anunţat cu subiect şi predicat: “Sunt pregătit să mă angajez și să-mi asum o nouă guvernare”. După ce şi-a lămurit simpatiile, Cioloş a vorbit despre proiectul Legii salarizării unitare, anunţând că salariul premierului “va scădea faţă de cât e acum”. “Ne-am planificat o creștere începând de anul viitor până în 2021. În primii ani vor crește mai mult salariile mici și la urmă vor crește puțin salariile mari, tocmai pentru a reechilibra și a aduce echitate”, a explicat Cioloş într-o emisiune la un post de televiziune. În privinţa draft-ului de buget pentru 2017, premierul a precizat că “mergem în continuare pe o creştere economică realistă, din analizele şi prognozele pe care le avem, de peste 4%, şi un deficit bugetar de sub 3%”.

 

“Nu m-am dus cu cohorta”

Cioloş a atins şi problema autostrăzilor, afirmând că acest capitol a fost un “succes”, pentru că Executivul nu şi-a propus să “inaugureze” kilometri. “Dacă noi nu am avut proiecte pe care să se lucreze în anii trecuţi, nu aveam cum să inaugurăm anul ăsta. O să vedeţi anul viitor”, a promis şeful tehnocraţilor. În final, Cioloş le-a răpuns celor care l-au criticat pentru “acţiunile de imagine” devenite virale pe reţelele de socializare. “Uitaţi-vă la cine a fotografiat, cine a postat fotografiile acelea. Nu m-am dus eu cu cohorta mea de fotografi, ca să facă poze şi pe urmă să le publicăm în stânga şi în dreapta pentru imagine”, s-a apărat premierul.
 

Imaginile din Delta Văcăreşti, când premierul a ajutat la strângerea gunoaielor, şi poza din avionul către Bruxelles, când a călătorit la clasa Economic, i-au adus lui Dacian Cioloş numeroase critici.

×