x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Colectivul bogaţilor” a învrăjbit clasa politică

“Colectivul bogaţilor” a învrăjbit clasa politică

de Marius Gîrlașiu    |    23 Ian 2017   •   08:45
“Colectivul bogaţilor” a învrăjbit clasa politică
Sursa foto: DIANA OROS

Victor Ponta a lansat o adevărată teorie a conspiraţiei după incendiul care a mistuit clubul Bamboo din Capitală. Fostul premier, care a pierdut puterea în noiembrie 2015, în urma tragediei din clubul Colectiv, a sugerat că preşedintele Klaus Iohannis ar fi “piromanul” care a regizat vâlvătaia din weekend pentru a-şi instala “guvernul lui tehnocrat”. Scenariul macabru a fost susţinut şi de fostul premier Adrian Năstase.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat primul sâmbătă dimineaţa, după ce România a fost la un pas să retrăiască, la nici un an şi jumătate distanţă, tragedia din octombrie 2015, atunci când 64 de tineri au pierit în flăcările de la Colectiv. "În incendiul din clubul bucureştean nu şi-a pierdut viaţa, din fericire, niciun om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporţii. Reguli şi legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înţelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toţi, societatea va fi mereu în pericol”,  a fost mesajul postat de echipa de comunicare de la Cotroceni pe pagina Facebook a preşedintelui. Câteva ore mai târziu, fostul premier Victor Ponta a lansat o adevărată teorie a conspiraţiei, sugerând că Iohannis ar fi cel care a plănuit în taină incendiul din clubul Bamboo pentru a da jos Guvernul Dragnea-Grindeanu. “Dl Iohannis şi «Propaganda» o să ceară iar demisia Guvernului PSD? Sau de data asta nu au reuşit să facă să «moară oameni»? Mai încearcă o dată...”, a scris Ponta pe Facebook. Ulterior, cineva s-a întrebat într-un comentariu dacă preşedintele “o fi piroman”, prilej pentru fostul lider PSD să înflorească teoria forţelor oculte. ”Da! Este piroman şi România va «arde» până tot controlul revine la Iohannis şi la «Sistem»”, a răspuns Ponta, o replică apreciată instant de peste 370 de “fani” ai fostului premier. Scenariul incendiului regizat a fost validat subtil şi de fostul lider PSD Adrian Năstase. “În ultimile zile, în spaţiul public, au fost mai multe diversiuni. Interesante, totuşi nu pe deplin reuşite”, a scris fostul premier într-o postare pe blogul personal.

 

“Nenorocirea e repetabilă”

Liderul USR, Nicuşor Dan, a comentat şi el incendiul care a mistuit clubul Bamboo, legându-l de OUG-urile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. „Incendiul din clubul Bamboo (ca şi cel din Colectiv) relevă două aspecte: importanţa unor proceduri administrative clare, inclusiv sancţiuni şi cine le dispune şi importanţa mecanismului de abuz în serviciu, pe care majoritatea vrea să îl mutileze prin ordonanţele de zilele astea”, a scris deputatul USR. Şefa interimară a liberalilor, Raluca Turcan, s-a arătat şi ea revoltată de posibilitatea ca o tragedie precum cea din Colectiv să se repete în 2017. “E o dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă şi că unele instituţii doar constată şi nu fac ce trebuie să împiedice ca o asemenea nenorocire să mai fie vreodată posibilă în România. Vinovăţia e a unei părţi a statului român, fie din cauza ineficienţei, fie din cauza corupţiei”, a spus Turcan.

 

Peste 1700 de distribuiri adunase până ieri postarea prin care Victor Ponta sugera că preşedintele Klaus Iohannis a plănuit incendiul din clubul Bamboo pentru a scăpa de Guvernul PSD-ALDE.

×