x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorj: Furt în numele partidului

Gorj: Furt în numele partidului

de Gabriela Mladin    |    23 Iul 2014   •   17:30
Gorj: Furt în numele partidului
Sursa foto: Gorj: Furt în numele partidului

Mii de documente în original, unele cu caracter secret, au fost sustrase de la Complexul Energetic Oltenia. Suspectă este o angajată a companiei de cărbune care deţinea şi funcţia de trezorier al Partidului Democrat Liberal din Gorj, în vremea în care organizaţia era condusă de fostul secretar de stat, Ionel Manţog, condamnat cu închisoarea pentru corupţie.

De documentele sustrase din compania statului anchetatorii au aflat după ce au primit un e-mail care anunţa faptul că acasă la o fostă angajată a Complexul Energetic Oltenia s-ar afla mii de acte în original, printre ele unele cu caracter secret.  “Am fost informaţi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj cu privire la faptul că din complex au fost sustrase mai multe acte originale, de natură comercială, economică, printre care şi documente cu caracter secret. Actele au aparţinut Complexului Energetic Rovinari, în perioada înaintea înfiinţării Complexul Energetic Oltenia”, a confirmat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al companiei.

Documente secrete, folosite de PDL

Persoana suspectată că a furat documentele a îndeplinit funcţiile de director economic şi şef al corpului de control la Complexul Energetic Oltenia. În paralel era şi trezorier al Partidului Democrat Liberal din Gorj şi se bănuieşte că actele au fost aduse la partid la solictarea şefilor săi. În aceea vreme, liderul organizaţiei era Ionel Manţog, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului. Surse apropiate anchetatorilor susţin că persoana acuzată este Mihaela Duvlea, actuală Gârcu. Cert este că ea a fost mandatarul fincanciar al PDL Gorj doar cât Manţog a fost în organizaţie. “Persoana respectivă nu mai este nici măcar membru al partidului nostru. Ea a fost trezorier până în 2010, atunci când şef al organizaţiei a fost domnul Ionel Manţog”, a explicat actualul preşedinte al PDL Gorj, Dan Vâlceanu.

O dubă plină cu acte

Anchetatorii au ridicat de la domiciliul salariatei o dubă plină cu acte. Mai exact 17 saci plini cu documente. Este vorba despre facturi, contracte, acte contabile în original şi unele cu caracter secret. Nu a fot nevoie de percheziţii, fostul soţ al angajatei a fost de acord să predea poliţiei toate înscrisurile, fiind speriat de cele descoperite de anchetatori.

În prezent, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu există un dosar penal în care se fac cercetări pentru sustragere şi deţinere de documente nedestinate publicităţii.

Se verifică act cu act

Documentele sustrase au fost descoperite în urmă cu o lună, iar acum două săptămâni angajata şi-a dat demisia de la compania statului. Acte provin din perioada 2009-2012 şi pe lângă acte contabile, se află şi copii după registrele cu persoanele care intrau în companie. În prezent, anchetatorii au cerut celor de la Complexul Energetic Oltenia formarea unei comisii care să identifice, la sediul poliţiei, fiecare document în parte.

×
Subiecte în articol: Ionel Mantog