x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorj: Scandal în Coaliţie pentru conducerea Hidroelectrica

Gorj: Scandal în Coaliţie pentru conducerea Hidroelectrica

de Gabriela Mladin    |    22 Iul 2009   •   00:00

La Gorj, PD-L şi PSD şi-au scos iar săbiile în războiul Puterii. După o săptămână de la numirea în funcţie de Partidul Social Democrat a noii conduceri de la Hidroelectrica, Sucursala Gorj, Partidul Democrat-Liberal vine cu o altă conducere. Ieri, directorii de o săptămână ai social-democraţilor au fost schimbaţi cu cei ai democrat-liberalilor. Şi unii şi alţii susţin că ordinele de numire au fost semnate de reprezentanţii Ministerului Economiei.



La o săptămână de la schimbarea conducerii Hidroelectrica Târgu-Jiu, PD-L Gorj a venit cu altă formulă de conducere, pe care deja a instalat-o, ieri, în funcţii. Preşedintele PD-L Gorj, deputatul Cosmin Popescu, susţine că, în şedinţa de marţi, Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica şi-a însuşit propunerile făcute de organizaţie pentru conducerea sucursalei Târgu-Jiu.

Astfel, conform acestuia, noul director general este Ion Tiriplică, adjunct al acestuia urmând să fie Ion Negrea, în timp ce director de dezvoltare este Pantelie Raicu, toţi membri ai PD-L Gorj. Cosmin Popescu precizează că toţi cei trei provin din sistemul hidro, promovarea lor făcându-se în baza solicitărilor anterioare ale PSD Gorj ca numirile şefilor din judeţ să se facă în funcţie de culoarea politică a miniştrilor de la Bucureşti. "Domnii de la PSD au dorit, până acum, numirea pe ministere şi, vrând-nevrând, am respectat această dorinţă. Acum ne-au luat şi ministerul. În maximum două zile vor veni şi noile ordine denumire a echipei noastre, semnate de domnul ministru, Adriean Videanu", a declarat deputatul.

DIRECTORI PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ
De cealaltă parte, la PSD, politicienii au rămas câteva momente fără replică, mai ales că noua conducere intrase în "pâine" de o săptămână. Ministrul în relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta a declarat că totul este o batjocură pusă la cale de ministrul Videanu: "Nu ştiu ce pot spune, din păcate, ministrul Videanu rămâne protectorul unor grupuri de interese şi de aceea şi-a numit oamenii săi în fruntea societăţii. Nu mai contează nimic în această ţară, decât dosarele penale ale lui Manţog şi interesele financiare ale lui Videanu şi PD-L", a precizat Ponta, care a adăugat că nu ştie ce să le explice social-democraţilor numiţi săptămâna trecută în funcţii şi schimbaţi acum.

Unul dintre aceştia, Andrei Maioreanu îşi dăduse demisia de la UVA Rovinari, o societate din subordinea SNLO, pentru a accepta propunerea social-democraţilor la Hidroelectrica pe funcţia de director de dezvoltare. "Este o batjocură, evident, avem ordinele de numire semnate, contractele încheiate, nu cred că se poate întâmpla aşa ceva. Mă aflu în concediu în Grecia, dar când mă voi întoarce voi da în judecată pe cei care nu sunt serioşi", a spus Andrei Maioreanu, numit săptămâna trecută director de dezvoltare al Hidroelectrica, schimbat ieri din funcţie.

×
Subiecte în articol: politic