x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kovesi şi Lazăr îşi află mâine sentinţa

Kovesi şi Lazăr îşi află mâine sentinţa

de Marius Gîrlașiu    |    28 Mar 2017   •   09:34
Kovesi şi Lazăr îşi află mâine sentinţa

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va anunţa mâine concluziile la care a ajuns în urma evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. În paralel, liderul PMP Traian Băsescu vorbește despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă acesta va refuza o ipotetică propunere de revocare a cuplului Lazăr-Kovesi. 

Ministrul Tudorel Toader ar fi trebuit să anunţe încă de ieri sentinţa în cazul evaluării șefei DNA și a procurorului general, însă a amânat pronunţarea cu două zile. „Am făcut evaluările, cele 14 zile s-au împlinit chiar de aseară. Voi proroga termenul cu două zile, dat fiind că am fost la Bruxelles. Astăzi (ieri - n.r.) voi avea o întrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele prânzului, vă voi da toate amănuntele”, a explicat ministrul. Toader a ţinut să precizeze că nu s-a întâlnit cu șefa DNA în cursul evaluării, „pentru că procedura este în sens invers, nu mă duc eu”. Laura Codruţa Kovesi a mers însă la Ministerul Justiţiei, ieri, după vizita prealabilă a amba-sadorului american Hans Klemm. „Nu mi-a cerut demisia, nu intenţionez să-mi dau demisia, nu am de ce să îmi dau demisia, DNA și-a făcut treaba”, a spus șefa DNA. 
Operaţiunea suspendarea Deși se află în Opoziţie, liderul PMP Traian Băsescu a declarat că se așteaptă ca Tudorel Toader să propună revocarea „binomului” Lazăr-Kovesi, fiind „condamnat” să ţină cont de decizia CCR privind OUG13. Mai mult, Băsescu a vorbit Klaus Iohannis dacă acesta va respinge o eventuală propunere de revocare din partea ministrului Justiţiei. „La articolul 95 din Constituţie se spune: în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, președintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor și de Senat în ședinţă comună. Deci la încălcare gravă, însuși președintele poate fi suspendat, deci ce să mai vorbim de ce este sub preșe- dinte”, a explicat liderul PMP. 

×