x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolae Bănicioiu doreşte o nouă Daciadă şi dublarea numărului orelor de sport

Nicolae Bănicioiu doreşte o nouă Daciadă şi dublarea numărului orelor de sport

07 Mar 2013   •   16:24
Nicolae Bănicioiu doreşte o nouă Daciadă şi dublarea numărului orelor de sport
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat că doreşte reluarea competiţiilor de masă, cum a fost Daciada, precum şi dublarea numărului de ore de sport din programa şcolară, informează agerpres.ro.

''Trebuie să identificăm problemele generaţiei tinere. După 1989, în sport s-a mers doar din inerţie şi am cules roadele seminţelor care au fost plantate cu mult timp înainte. Actualele statistici medicale referitoare la tineret sunt nefaste şi trebuie o reformă profundă în mintea părinţilor, a copiilor şi a corpului profesoral, altfel nu vom mai avea rezultate la Jocurile Olimpice, nu vom avea o populaţie sănătoasă, care să fie eficientă în câmpul muncii. Se impun măsuri cu o finalizare cât mai bună. Trebuie să refacem competiţiile şcolare şi interşcolare. Nu ştiu dacă o să fie Daciada, dar ceva în acel gen. În această toamnă vom relua o tradiţie bună în sportul şcolar şi de tineret, realizându-se, pe de o parte, lărgirea bazei de selecţie, dar şi promovarea, ca scop declarat, a unui stil de viaţă sănătos'', a declarat Bănicioiu.

Ministrul a mai spus că se urmăreşte dublarea numărului de ore de sport începând cu anul şcolar următor (minim două), plus alte două ore dedicate competiţiilor sportive.

În altă ordine de idei, Nicolae Bănicioiu a menţionat că Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Braşov a fost un succes, primind o scrisoare de felicitare de la Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, şi una de mulţumire din partea lui Patrick Hickey, preşedintele Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene. ''FOTE a fost o demonstraţie că există dorinţă de a face sport, chiar şi mai puţin cunoscut, că se doreşte să se urmărească sport, iar ratingurile televiziunilor care au transmis sunt relevante pentru interesul competiţiilor sportive'', a spus Bănicioiu.

Ministrul, fan declarat al Stelei, a afirmat că îşi doreşte ca roş-albaştrii să câştige joi seara la un scor care să le permită calificarea. ''Nu am luat bilet, dar oricum nu voi rata meciul, fie voi fi la stadion, fie la televizor'', a precizat ministrul. 

×