x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: s-a revenit la situaţia de anul trecut, Băsescu sabotează iar Guvernul

Ponta: s-a revenit la situaţia de anul trecut, Băsescu sabotează iar Guvernul

21 Aug 2013   •   14:19
Ponta: s-a revenit la situaţia de anul trecut, Băsescu sabotează iar Guvernul

Premierul Victor Ponta afirmă că are relaţii instituţionale foarte bune cu Preşedinţia, dar că nu răspunde la telefon unor "oameni neserioşi", adăugând că nu se aştepta ca preşedintele Traian Băsescu să apeleze la o remarcă celebră, şi anume "Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi". El a mai arătat că s-a revenit la situaţia de anul trecut, în care preşedintele sabotează Guvernul.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, la Fundulea, că premierul Victor Ponta nu îi răspunde la telefon, el făcând aceste declaraţii după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el în domeniul agriculturii. Premierul Ponta a declarat de mai multe ori în ultima perioadă că nu mai vorbeşte cu preşedintele Băsescu, ultima declaraţie în acest fiind făcută vineri, 16 august. El a susţinut din nou că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu după accidentul din Muntenegru, când a constatat că şeful statului "s-a folosit de moartea unor oameni".

O problemă similară privind lipsa de comunicare dintre preşedinte şi prim-ministru a apărut în ianuarie 2008, când preşedintele Traian Băsescu a reclamat că premierul Călin Popescu Tăriceanu nu i-a răspuns la telefon, în contextul unei dispute legate de numirea ca ministru a Noricăi Nicolai, şi a arătat că un astfel de gest este inadmisibil, deoarece putea fi vorba despre o problemă de siguranţă naţională.

×