x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Sunt 51% şanse să avem un candidat la prezidenţiale, fie că se numeşte Tăriceanu sau Oprescu

Ponta: Sunt 51% şanse să avem un candidat la prezidenţiale, fie că se numeşte Tăriceanu sau Oprescu

24 Mar 2014   •   09:32
Ponta: Sunt 51% şanse să avem un candidat la prezidenţiale, fie că se numeşte Tăriceanu sau Oprescu
Sursa foto: SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la Antena 3, că sunt 51% șanse ca PSD să susțină, la alegerile prezidențiale, un candidat pe care și l-a dorit întotdeauna - un președinte arbitru, nepartizan - nominalizându-i în acest sens pe Sorin Oprescu și Călin Popescu Tăriceanu.

"Eu zic că sunt 51% șanse să avem un candidat la prezidențiale, fie că se numește Călin Popescu Tăriceanu sau Sorin Oprescu, care să fie acel președinte pe care USL-ul și l-a dorit tot timpul — un președinte arbitru, un președinte nepartizan, un președinte, așa cum eu am crezut sincer până în decembrie, dacă este cazul, că va fi și Crin Antonescu. Noi așa am vorbit tot timpul, am spus împreună — domnule, președintele nu se mai bagă în treaba partidelor. Numai, ca să zic așa, prima mea supărare pe Crin a fost când a zis: 'când o să ajung eu președinte, imediat îl schimb pe Ponta'. Și am zis: 'Crin, stai, stai, stai! N-am zis noi că Băsescu face chestia asta, că el schimbă prim-miniștri cum vrea? N-am zis noi că niciodată un președinte pe care îl susținem nu mai stă toată ziua să facă guverne și să schimbe majorități și să-i rupă pe ăia dintr-o parte. Ce s-a întâmplat? Peste noapte, deodată, zici că are dreptate Băsescu?'. Deci, 51% eu cred că putem avea un candidat și deja lista este din ce în ce mai redusă, de exemplu, domnul Isărescu, sunt convins că va dori să aibă un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale", a spus Ponta.

Ponta a spus că va putea să-i convingă pe colegii săi din PSD pentru susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu drept candidat la alegerile prezidențiale.

"Cred că ați remarcat că eu, după ce au ieșit liberalii de la guvernare, eu am spus foarte clar și îmi tot conving colegii, că ideea unei linii, așa, de sus până jos, președinte — de la PSD, președintele Senatului este de la PSD, președintele Camerei este de la PSD, prim-ministrul de la PSD, nu cred că este bună. Eu, ca lider al lor, le spun și când greșesc. Sigur că fiecare partid ar vrea să aibă totul de la el. De aceea am reușit și mi-am convins colegii senatori, ca în funcția de președinte al Senatului, a doua funcție în stat, nu trebuie să...Deși aveam mulți colegi, sincer, foarte buni, pentru a fi președinți de Senat. Dar este vorba aici de a arăta societății că n-o împărțim iarăși cum a împărțit-o Băsescu între ai lui și toți ceilalți. Nu. Noi suntem capabili să reunim diverse părți ale societății. Și eu cred că domnul Tăriceanu reprezintă o parte a societății, cred că PNL-ul reprezintă o parte a societății, importantă. Cred că ideea este, de fapt, după dezbinarea și războiul de 10 ani, să urmeze o pace de 10 ani, dacă se poate", a mai spus Ponta.

×