x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Regizorul Tudor Giurgiu, pe listele PNL pentru Senat

Regizorul Tudor Giurgiu, pe listele PNL pentru Senat

de Andreea Dumitrache    |    23 Sep 2016   •   14:41
 Regizorul Tudor Giurgiu, pe listele PNL pentru Senat
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Regizorul Tudor Giurgiu ar putea deschide listele PNL la alegerile parlamentare, pentru un loc de senator. Surse din partid au dezvăluit pentru Jurnalul Naţional că discuţiile sunt purtate de către cei doi co-preşedinţi ai partidului, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, însă decizia finală nu a fost luată, încă.

„Abia am aterizat pe Otopeni, vin de la un casting pentru film, am fost zece zile în Spania, plec peste două zile, nu am nimic de spus acum”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu pentru Jurnalul Naţional. Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a confirmat însă că regizorul ar putea fi senator din partea liberalilor. „Sunt într-adevăr nişte discuţii pe care le face conducerea centrală – cei doi copreşedinţi – cu personalităţi şi din mediul cultural şi din mediul oamenilor de afaceri curaţi şi reprezentativi pentru a se alătura PNL. Aşteptăm să vedem cum se finalizează aceste discuţii, evaluăm şi candidaturile interne, avem şi sondajul pe care l-am tot comentat din august şi la începutul lunii octombrie o decizie finală va fi luată”, a explicat Buşoi. O altă propunere pentru un post de senator i-a fost făcută fostului judecător CCR, Tudorel Toader. Acesta a refuzat însă oferta venită din Modrogan. Liberalii mai au discuţii şi cu alţi doi oameni de afaceri, care n-au mai fost în politică până acum, dar nu au vrut să le facă publică identitatea. De altfel, ambele liste, şi cea pentru Camera Deputaţilor, dar şi cea pentru Senat, sunt ţinute la secret. Şi asta pentru că decizia finală va fi luată de către cei doi co-preşedinţi, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, care trebuie să semneze listele, după care ele vor fi aprobate în Biroul Politic Naţional.

Falcă se întoarce

O altă surpriză este primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Surse din partid au dezvăluit pentru Jurnalul Naţional că edilul vrea să lase Aradul pentru un post de senator. Şi asta pentru că Falcă ar vrea să candideze la Congresul din 2017 pentru preşedenţia partidului. Finul lui Traian Băsescu ar viza şi un post de ministru în viitorul guvern în cazul în care liberalii vor câştiga alegerile parlamentare. Dacă nu va fi propus ca prim-ministru, Falcă şi-ar dori să preia măcar Administraţia sau Internele. Primarul Aradului susţine, însă, că va candida pentru un post de deputat, pe un loc neeligibil, doar ca să tragă în sus lista PNL. Bătălia pe un loc eligibil continuă însă între liberali şi foştii pedelişti, fiecare tabără dorind cât mai multe locuri pe liste. Deocamdată, fosta pedelistă Anca Boagiu nu se află pe liste, dar există acuzaţii de nepotism între liberali. Ana Maria Horga a fost propusă pentru un post de deputat în Constanţa, însă surse din partid susţin că ar fi primit nominalizarea doar pentru că este fiica deputatului Vasile Horga.

Niciunul dintre miniştrii lui Dacian Cioloş nu se va regăsi pe listele PNL după ce sondajele au evidenţiat faptul că tehnocraţii au cote foarte mici de încredere. Totuşi, PNL îl aşteaptă în continuare pe premierul Dacian Cioloş să vină în partid

Tudor Giurgiu a regizat celebrul film „De ce eu?”, despre moartea procurorului Cristian Panait, peliculă în care personajul Victor Ponta apare în rol negativ

×