x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose despre legile justiţiei: Orice lege este perfectibilă

Tudose despre legile justiţiei: Orice lege este perfectibilă

11 Ian 2018   •   07:04
Tudose despre legile justiţiei: Orice lege este perfectibilă

Premierul Mihai Tudose a declarat despre legile justiţiei că orice lege este perfectibilă şi că este posibil ca CCR să spună că la anumite lucruri mai trebuie lucrat.

 

"Decizia de a ajunge cu aceste legi în Parlament a aparţinut coaliţiei. (...) Nu au ajuns la Guvern niciodată. Legile justiţiei nu au plecat de la Ministerul Justiţiei, nu au apucat nici să fie finalizate, copertate, din diverse considerente, unul fiind de natură tehnică, gen prin Guvern nu puteau să iasă decât după ce primeau şi avizul de la Comisia de la Veneţia, care se întâlnea acum, prin ianuarie şi alte avize şi atunci s-a spus că în Parlament se merge mai repede, pentru că în Parlament nu trebuie să stai după nu ştiu ce avize. Doi, din punct de vedere procedural sau dacă vreţi mediatic, în ianuarie 2017 scandalul imens a fost că de ce au fost făcute noaptea ca hoţii în Guvern şi nu a fost făcută o dezbatere în Parlament, care este forul democratic al ţării. (...) Că sunt bune, că sunt proaste, că sunt perfectibile, orice lege este perfectibilă, că nu am scris noi acuma Biblia, se pronunţă Curtea Constituţională, asta este viaţa. Până la urmă s-a pronunţat Parlamentul, instituţia supremă a democraţiei", a declarat Tudose la Antena 3.

Premierul a spus că susţine procedura de adoptare a legilor justiţiei, dar a precizat că nu este specialist în drept constituţional.

"Eu susţin în primul rând procedura. Nu sunt specialist în drept constituţional. S-ar putea ca anumite lucruri Curtea Constituţională să ne spună că mai trebuie lucrat un pic la ele, după ce se pronunţă, vedem dacă sunt foarte bune sau nu. Eu le-am votat", a afirmat Tudose.

×
Subiecte în articol: premier mihai tudose legile justitiei