x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică TVR a cenzurat un interviu cu Cioloş. În 2014, la Ponta n-au fost probleme

TVR a cenzurat un interviu cu Cioloş. În 2014, la Ponta n-au fost probleme

de Marius Gîrlașiu    |    28 Noi 2016   •   09:40
TVR a cenzurat un interviu cu Cioloş. În 2014, la Ponta n-au fost probleme

Televiziunea publică a decis ieri să amâne difuzarea unui interviu acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii “Viaţa Satului”. Interviul a fost înregistrat miercurea trecută şi urma să apară pe post ieri dimineaţa. Conducerea TVR susţine că decizia a fost luată din cauza perioadei de campanie electorală şi a faptului că premierul reprezintă imaginea PNL la alegerile din 11 decembrie.

”Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii «Viaţa Satului». Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea lui apare atât pe afişele cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR”. Aşa a explicat conducerea TVR decizia de a amâna difuzarea interviului cu Dacian Cioloş. Guvernul nu a comentat oficial decizia TVR, dar surse oficiale au explicat că echipa premierului a fost anunţată abia sâmbătă seara că interviul nu va mai apărea duminică dimineaţa. Mai mult, aceleaşi surse au precizat că premierul “a onorat cu bună credinţă” invitaţia TVR, iar în emisiune au fost abordate exclusiv teme din domeniul agricol. Şefii TVR au propus PNL să folosească spaţiul electoral care i se cuvine pentru a difuza interviul premierului, însă premierul Dacian Cioloş a refuzat categoric ca interviul să apară în spaţiul electoral.

 

La Ponta nu au fost probleme

În campania electorală din 2014, Victor Ponta, premierul de la acea vreme, care era şi candidatul PSD la preşedinţie, a participat la o emisiune ”Viaţa satului”, care a fost difuzată integral de televiziunea publică. Ulterior, Comisia de Etică a TVR a stabilit că prezenţa lui Ponta la emisiunea din 26 octombrie 2014 a fost în litera reglementărilor, însă “oportunitatea invitării sale a fost discutabilă, într-o perioadă sensibilă, cum este cea electorală”. ”TVR rămâne, din păcate, prin deciziile şefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la faţă. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloş pe motiv că este în campanie, dar îl lăsa pe Victor Ponta să îşi etaleze nestingherit «meritele»”, a reacţionat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, preşedinte PNL: Dublul standard al televiziunii publice are însă acum şi o motivaţie privată, zic gurile rele din TVR, că unuia dintre şefii obişnuiţi cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General.

Pe pagina de Facebook a emisiunii ”Viaţa satului”, au fost postate miercurea trecută fotografii din timpul înregistrării interviului, însoţite de mesajul: ”Pregătiri, filmări, discuţie.... Amănunte: duminică la Viaţa satului. Premierul Dacian Cioloş, despre subvenţii, ferma de familie....Nu pierdeţi duminică ediţia specială”

×