x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udemeristul Edmund Veress, numit de Boc la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii

Udemeristul Edmund Veress, numit de Boc la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii

02 Mar 2010   •   00:00

Edmund Veress (UDMR), fost secretar general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, va prelua conducerea acestei structuri cu titlu de inspector general de stat şi preşedinte al consiliului de conducere al instituţiei, în baza unei decizii semnate de premierul Emil Boc.
Edmund Veress a mai făcut parte din conducerea ISC în 2008, cu funcţia de secretar general, când Guvernul era format din PNL şi UDMR.
La alegerile parlamentare din 2008, el a candidat din partea UDMR pentru Senat, în Colegiul Orăştie.
Edmund Veress a fost, până în februarie 2009, şi membru în Consiliul de Administraţie la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii.
În octombrie 2009, premierul Emil Boc l-a demis pe Constantin Balaban-Grăjdan din funcţia de inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi de preşedinte al consiliului de conducere al instituţiei şi a decis ca atribuţiile acestuia să fie exercitate de către Ovidiu Cristian Cordoneanu, director al Direcţiei generale de Control Intern, până la numirea unui nou preşedinte.
Grăjdan a fost demis după ce, în vara anului trecut, în contextul restructurării agenţiilor guvernamentale, Boc a criticat politica de achiziţii a Inspectoratului de Stat în Construcţii din ultimii ani, dar şi programarea achiziţiilor publice pe anul în curs.
El a arătat că instituţia a cheltuit milioane de euro pentru amenajări de sedii şi achiziţii de autovehicule, iar pentru acest an a bugetat alte zeci de mii de euro pentru covoare, pixuri, cărţi de vizită, planul de achiziţii al instituţiei, care indică astfel de bugetări, fiind prezentat de MEDIAFAX în luna august.

×
Subiecte în articol: politic