x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Început de an școlar cu proteste și „porci zburători”

Început de an școlar cu proteste și „porci zburători”

de Monica Cosac    |    15 Sep 2020   •   09:02
Început de an școlar cu proteste și „porci zburători”

Sunt şanse ca și porcii să zboare înainte ca tabletele promise de autorităţi școlarilor să ajungă la aceștia, este mesajul transmis de reprezentanţii elevilor, chiar în prima zi a anului școlar 2020-2021. 


Nemulțumiți de promisiunile neonorate ale guvernanților și de felul în care aceștia au gestionat achiziția de tablete și laptopuri pentru noul an școlar, mai mulți tineri din Consiliul Național al Elevilor, înarmați cu pancarte și baloane cu heliu în formă de porci roz, au protestat aproximativ cinci ore în fața Ministerului Educației
„Ne-ați tăiat accesul la educație”, „Nu dați banii pe prostii, luați laptopuri la copii”, „Dreptul la educație nu e o pomană!”, „Accesul la educație nu se negociază!”, „Anul școlar 2020-2021: Loading...”, sunt doar o parte dintre mesajele transmise de elevi autorităților, pe care le acuză că au luat „măsuri cu un puternic iz electoral”, iar instituțiile își pasează responsabilitatea de la una la alta. 
Autoritățile au avut la dispoziție patru luni ca să cumpere cele 250.000 de tablete promise, însă în loc de asta, au fost cumpărate doar 82.000 și nici acelea nu ajung la timp la copii.


Numărul tabletelor cumpărate de Guvern nu acoperă nici măcar 10% din necesar. Coordonatorul de programe educaţionale din cadrul organizației Salvaţi Copiii România spune că sunt 900.000 de elevi care nu au acces la învățământul online.
 

×