x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ion Sandu: Joi, posibil COD ROŞU DE CANICULĂ!

Ion Sandu: Joi, posibil COD ROŞU DE CANICULĂ!

06 Iul 2015   •   16:10
Ion Sandu: Joi, posibil COD ROŞU DE CANICULĂ!
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) Ion Sandu a declarat că nu este exclus ca joi să fie emis cod roşu de caniculă în judeţele din vestul şi nord-vestul ţării, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de caniculă alternate cu furtuni, relatează Antena 3.
   
"Miercuri noapte vor fi emise cu siguranţă avertizări de descărcări electrice şi furtuni foarte puternice, violente. Pe parcursul zilei de joi în partea de sud şi est se va extinde codul galben de caniculă şi joi noaptea vom avea instabilitate şi eventual furtuni în această parte de sud şi est", a mai spus Sandu.

PUBLICITATE
 
   
Totodată, el a atras atenţia că România va traversa o perioadă cu intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate, dar aceste intervale nu vor fi atât de violente cum este în partea de vest a Europei, unde sunt ţări sub cod roşu de o săptămână.
   
"Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 - 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că e posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă", a mai spus Ion Sandu.

×
Subiecte în articol: canicula cod rosu de canicula