x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vreme frumoasă cu temperaturi ridicate. Vezi PROGNOZA METEO pentru sfârşitul de săptămână

Vreme frumoasă cu temperaturi ridicate. Vezi PROGNOZA METEO pentru sfârşitul de săptămână

10 Mai 2013   •   08:42
Vreme frumoasă cu temperaturi ridicate. Vezi PROGNOZA METEO pentru sfârşitul de săptămână

Meteorologii prognozează temperaturi ridicate pentru weekend. Vineri, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi mai mari decât normele pentru această perioadă. Nori își vor face simțită prezența în vestul și nordul țării, în timp ce vântul va fi resimțit doar în sudul Banatului, pe litoral și în deltă. După-amiaza vine cu maxime cuprinse în general între 21 grade în sudul litoralului şi în estul deltei până la 30 grade în Maramureş şi izolat în zonele joase din Transilvania.

Bucureștenii se bucură de cer senin vineri și vânt cel mult moderat, termometrele arătând cel mult 27-28 de grade.

Toată țara se bucură de vreme frumoasă sâmbătă. Cerul va fi mai mult senin, doar prin sud-vest, vest şi la munte îşi fac drum câţiva nori de vreme bună mai ales după-amiaza. Vântul e ceva mai alert în deltă şi în sudul Banatului. Abia în noaptea de sâmbătă spre duminică norii se înmulţesc în Banat şi în Crişana şi aduc averse însoţite de descărcări electrice şi vânt mai intens. Maximele prognozate pentru după-amiază caracterizează în continuare o vreme caldă pentru data din calendar. Vor fi temperaturi de la 21 grade în sudul litoralului şi în deltă şi 30 grade în Lunca Dunării şi izolat chiar şi în Moldova.

Şi în Capitală, sâmbătă e vreme frumoasă şi caldă ca în plină vară. Cerul va fi mai mult senin, vântul abia se simte, iar în termometre se adună 27, 28 grade.

Duminică, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii mai, cu excepţia regiunilor vestice şi nord-vestice, unde pătrunde un aer mai rece. Instabilitatea atmosferică mai accentuată se va resimţi în Banat, în Crişana şi în Maramureş precum şi în Transilvania şi la munte, unde cerul se înnorează temporar şi local vor fi averse însoţite de fulgere, tunete, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat chiar condiţii de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi vânt mai alert se vor semnala doar izolat, seara târziu sau în noaptea de dumnică spre luni. Maximele se vor situa în general între 19 grade în Banat şi 30 grade în Lunca Dunării şi izolat în Moldova.

Şi ultima zi a săptămânii vine cu vreme foarte frumoasă şi caldă pentru bucureşteni, care sunt răsfăţaţi cu soare aproape fără pete de nori pe cer şi maxime potrivite pentru mijlocul verii, 28, 29 grade la umbră. Vântul abia dacă se simte şi nu prea reuşeşte să mai răcorească atmosfera.

×