x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii A călătorit în toate statele lumii în timp record. Cassie De Pecol are şanse să intre în Cartea Recordurilor

A călătorit în toate statele lumii în timp record. Cassie De Pecol are şanse să intre în Cartea Recordurilor

de Anca Arambaşa    |    21 Feb 2017   •   12:30
A călătorit în toate statele lumii în timp record. Cassie De Pecol are şanse să intre în Cartea Recordurilor

O americancă în vârstă de 27 de ani are şanse să intre în Cartea Recordurilor după ce a călătorit în cele 196 ţări ale lumii în doar 18 luni şi 26 de zile, relatează DPA. Aventura tinerei Cassie De Pecol nu pare să fi depăşit doar recordul pentru vizitarea tuturor ţărilor lumii în cel mai scurt timp, ci şi recordul stabilit de o femeie în acest sens, potrivit revistei Forbes. 

Recordul anterior omologat de Guinness Book era de trei ani, trei luni şi şase zile. 

Potrivit site-ului Cărţii Recordurilor, deţinătorul recordului precedent este americanul Yili Liu, care fusese cel mai rapid călător singur în toate statele lumii, reuşind să întreprindă această aventură între septembrie 2007 şi decembrie 2010. El a vizitat 194 ţări suverane recunoscute la momentul respectiv de Organizaţia Naţiunilor Unite. 


De Pecol a pornit din insula Palau în iulie 2015, cu economii de 10.000 de dolari, strânse în timp ce a făcut babysitting. Ea a petrecut în medie între trei şi cinci zile în fiecare ţară vizitată şi şi-a încheiat periplul în Yemen la data de 2 februarie. 

Agerpres scrie că după utilizarea resurselor financiare de care dispunea, De Pecol a obţinut sprijinul unor sponsori, printre care Institutul Internaţional pentru Pace prin Turism (Institute for Peace Through Tourism).

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul acesteia, http://cassiedepecol.com/

Sursă fotografii: Instagram

×