Ingrediente:
500 g carne tocată (amestec de carne de porc şi vită), doi cartofi, 2 ouă, 3 căţei usturoi, un morcov, 200 g făină, o ceapă, o legătură de mărar, o felie de pâine, sare, piper
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ceapa, usturoiul şi mărarul, iar morcovul şi cartofii se dau prin răzătoarea mică. Se înmoaie felia de pâine în apă, se scurge bine şi se va adăuga peste compoziţie. Se amestecă carnea tocată cu ouăle, legumele, sare, piper şi verdeaţa. Se omogenizează compoziţia şi apoi se începe formarea chifteluţelor. Se modelează după preferinţe, apoi se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul încins până când sunt gătite bine pe amebele părţi. Se servesc cu piure de cartofi şi salată de varză.
Încearcă şi:
REȚETA ZILEI: Coaste de porc marinate la grătar
REŢETA ZILEI: Paste penne carbonara cu dovlecei