x close

Şcoala de cosmetică a Christinei Valmy e pe mâni bune: fiica sa a preluat afacerea

0
12 Noi 2016 - 12:50
Şcoala de cosmetică a Christinei Valmy e pe mâni bune: fiica sa a preluat afacerea @Aurel Serban
Vezi galeria foto


Din cei 300.000 de români care locuiesc în SUA, câţiva au ajuns la cel mai înalt nivel posibil: Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor, Jean Negulesco, regizorul sacru de la Hollywood, Ghiţă Mureşan, cel mai înalt baschetbalist care a evoluat vreodată în NBA, medicul George Emil Palade, câştigător al premiului Nobel sau pictoriţa Alexandra Nechita, ale cărei lucrări sunt cotate la sute de mii de dolari. Printre ei se numără şi Christine Valmy, care a deschis prima școală de cosmetică de pe teritoriul Statelor Unite şi care a ajuns în anii '70-'80 consultant al preşedinţilor americani Gerald Ford și Ronald Reagan.

 

Născută în 1926, la București, Christine Valmy, absolventă a Facultății de Drept, dar specializată în dermatologie și cosmetică, a inaugurat, în 1948, primul său salon de cosmetică în România. Sub presiunea schimbărilor venite o dată cu instaurarea regimului comunist, familia a emigrat în Grecia, în 1959, pentru a se stabili, în 1960, în SUA. În 1966, la New York, ea a inaugurat prima școală de cosmetică de pe teritoriul Statelor Unite. La acea vreme industria cosmetică era atât de concentrată asupra domeniului de coafură, încât îngrijirea pielii nu era predată în școli specializate. Practic, Christine Valmy a pus bazele cosmeticii peste Ocean.

La sfârșitul anilor 1970, Christine Valmy a făcut lobby  pentru autorizarea esteticii ca o profesie distinctă, iar americanii i-au fost atât de recunoscători încât a fost numită de către administrațiile Gerald Ford și Ronald Reagan consul național pentru Educație profesională. Valmy era mandatată de Congresul SUA să ofere consultanță președintelui asupra nevoilor și rolului educației profesionale!

Christine Valmy, care a clădit un imeperiu cotat la 70 de milioane de dolari, s-a stins din viaţă în urmă cu aproape doi ani, iar afacerile sale au fost preluate de fiica ei, Marina. Aceasta a venit zilele trecute la Bucureşti, pentru a relansa Școala Internaţională de Cosmetică, înfiinţată în 1991 de mama sa. “Țelul nostru este să aducem metodele și standardele educaționale ale Școlilor de estetică americane în sălile de clasă din România și să stimulăm interesul față de știința și arta estetică. Ma simt onorată sa mă aflu aici, la București, pentru a prelua misiunea și aspirațiile mamei mele și îmi doresc să fiu implicată în continuare în procesul educațional din România", a declarat Marina Valmy.

“Christine Valmy, mama mea, m-a învățat trei lucruri foarte importante. În primul rând mi-a transmis puțină umanitate, pentru că era un om extrem de bun, care și-a petrecut viața ajutându-i pe alții, fie în acțiuni caritabile, fie prin demersuri discrete, individuale. În plus, m-a învățat să gândesc la nivel mare și să păstrez în minte, permanent, tabloul întreg al unei situații. Nu în ultimul rând, pentru ea a fost întotdeauna importantă România și așa se face că, deși am părăsit țara la o vârstă foarte fragedă, vorbesc și acum limba română”, a declarat Marian Valmy, care şi-a amintit şi perioada copilăriei: “Pe vremea aceea, însă, cosmeticienele își preparau singure cremele, iar ea a făcut o adevărată pasiune pentru asta. În timp ce alți copii veneau acasă și găseau bucătăria mirosind îmbietor a mirodenii, eu o găseam pe mama preparând diverse extracte din plante și testând diverse formule cosmetice”.

Citeşte mai multe despre:   christine valmy

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 23267


Mai multe titluri din categorie

REŢETA ZILEI: Salată de căpşuni cu portocale şi mentă

REŢETA ZILEI: Salată de căpşuni cu portocale şi mentă
Ingrediente: 3 portocale, 350 gr căpşuni, 2 linguri zahăr, 2 fire mentă, 1 linguriţă cu vârf amidon Mod de preparare: Într-o cratiţă se stoarce sucul unei portocale. În suc se răzuieşte...

REŢETA ZILEI: Păstăi scăzute cu usturoi

REŢETA ZILEI: Păstăi scăzute cu usturoi
Ingrediente: 800 gr păstăi galbene, 8 căţei usturoi, 1 linguriţă boia dulce, ½ linguriţă piper, sare, ¼ legătură pătrunjel, 2 fire mărar, 4 linguri ulei. Mod de preparare: Se curăţă...

Campioane la  operaţii estetice

Campioane la  operaţii estetice
Galerie Foto Mai multe vedete şi-au făcut un obicei din a trece pragul cabinetului medicului estetician. Ultima pe listă este Adria­na Bahmuţeanu, care “a umblat” la sâni, picioare, riduri şi alte...

Cum arată costumele tradiţionale de nuntă în diferite colţuri ale lumii

Cum arată costumele tradiţionale de nuntă în diferite colţuri ale lumii
Deşi rochia de mireasă a apărut încă din Egiptul antic, modelul pentru tinerele de azi este ţinuta reginei Victoria I a Regatului Unit, care a purtat, la nunta sa din 1840, o rochie albă din satin...

Johnny Depp a prezentat scuze publice pentru gluma sa despre asasinarea lui Donald Trump

Johnny Depp a prezentat scuze publice pentru gluma sa despre asasinarea lui Donald Trump
Actorul Johnny Depp a prezentat scuze publice, vineri seară, după ce a evocat, în glumă, asasinarea lui Donald Trump, la Glastonbury, un renumit festival muzical din Marea Britanie, unde starul hollywoodian a...

Șapte reguli de aur pentru cei mici

Șapte reguli de aur pentru cei mici
Se spune că e mai ușor să crești un copil sănătos decât să “repari” un adult cu traume din copilărie. Cine poate nega această afirmație? Este valabilă însă și în cazul bunelor...

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă

Johnny Depp face declarații care au șocat o lume întreagă
Johnny Depp a stârnit controverse la festivalul Glastonbury din Marea Britanie, joi seară, după ce a făcut o glumă despre o presupusă asasinare a lui Donald Trump, în timp ce pretindea că voia să...

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi
Ingrediente: 500 gr morcovi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2.5 căni supă de pui (vită sau legume), 1 cm ghimbir, ½ lămâie, 2 linguri ulei, sare şi piper. Mod de preparare: Se curăţă morcovii...

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)

Calcan gătit „pescărește” (rețetă de la Marea Neagră)
Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest mijloc de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să...

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)
Tăiței cu varză este o mâncare tradițional românească, de pe vremea bunicilor, simplă de realizat și extrem de gustoasă. Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa punet...

Turnedo Rossini (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)

Turnedo Rossini  (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)
După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in songurile unui piano forte, când Afonso Castaldi, maestro, ve...

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña

REŢETA ZILEI: Cheesecake spaniol La Viña
Ingrediente: 1 kg cremă de brânză, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 7 ouă mici sau 6 mari, 350 gr zahăr brun, 1 păstaie vanilie, 30 gr făină albă. Mod de preparare: Se freacă bine...

Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum

 Cluj: Festivalul Untold va avea anul acesta cel mai mare buget de până acum
Bugetul din acest an al festivalului Untold va fi de 10 milioane de euro, cel mai mare din istoria de trei ani a evenimentului muzical care a ajuns în acest timp unul dintre cele mai mari din ţară.  Potri...

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu
Până spre sfarsitul deceniului al doilea al veacului trecut, cofetariile erau destul de rare in Bucuresti. Si, printre cele putine, Casa Capsa isi avea povestea ei,,, Exista insa pe atunci o breasla a...

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii

Cum preparăm în doar 10 minute o înghețată delicioasă care are puține calorii
Pentru a evita sa adaugi calorii in plus la inghetatele pe care le prepari, evita untul, smantana in cantitati mari, ouale si alte asemenea ingrediente care, combinate, ajung sa formeze un numar destul de mare de...
Serviciul de email marketing furnizat de