x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Esecurile lui Adrian Daminescu

Esecurile lui Adrian Daminescu

25 Feb 2004   •   00:00

La mijlocul anilor ‘90, Adrian Daminescu si Mihaela Mihailescu formau unul dintre cele mai frumoase cupluri si cele mai invidiate. Povestea lor de dragoste a fost una frumoasa, dar, din pacate, finalul este cat se poate de trist.

In varsta de 37 de ani, Mihaela este specialist in lentile de contact si a absolvit facultatea Seneca College din Toronto (Canada). Aici avea sa-l cunoasca, in 1994, pe Adrian Daminescu. Interpretul se afla in turneu, impreuna cu Bodo si Elena Carstea, si cantau la restaurantul Ambasador din Toronto. Mihaela isi aminteste ca Bodo si Carstea au venit la magazinul de optica unde lucra. Deoarece le-a facut cate o pereche de ochelari la pret redus, cei doi au invitat-o sa ia masa la localul unde cantau. Dupa cateva zile, impreuna cu un grup de zece colegi, Mihaela a onorat invitatia. O prietena de-a ei l-a remarcat pe Adrian care, culmea!, tocmai se afla pe scena. Daminescu sa asezat la masa lor si a inceput sa o curteze pe Mihaela. A doua zi s-a prezentat la magazinul unde lucra ea cu un buchet imens de trandafiri. Timp de doua luni, cat a durat turneul, Daminescu o asalta cu atentii, pentru ca, intr-un sfarsit sa o ia de sotie. Dar cum dragostea trece prin stomac, la putin timp, Daminescu i-a cerut, sub forma de imprumut, 1.500 de dolari.

Intors in Romania, Adrian s-a tinut de cuvant si i-a inapoiat datoria. Dupa aproape un an, Mihaela a venit in tara pentru a-si vizita parintii. La sugestia mamei sale, l-a sunat pe Adrian, care in acel moment se afla la Festivalul de la Mamaia. L-a gasit indurerat din cauza mamei lui, care era grav bolnava. Dupa o perioada de tatonari telefonice, Mihaela a cedat insistentelor interpretului de a se stabili in Romania. In scurt timp au devenit iubiti si viata era roz. Desi avea casa ei, pentru ca era insarcinata in sase luni, Mihaela a primit un apartament cu trei camere pe Calea Calarasilor, din partea fostului primar general Viorel Lis.

Femeie puternica, Mihaela a intrat in afaceri si si-a deschis propria firma de mobila, ajungand sa detina trei magazine in Bucuresti. In tot acest timp, cantaretul aducea prea putini bani in casa. Pe 11 decembrie 1997 s-a nascut singurul lor copil, Ana. Conform marturisirilor fostei iubite a lui Daminescu, acesta se ocupa doar cu gatitul. Pentru ca Adrian nu mai avea contracte artistice a devenit pesimist, nervos, frustrat si credea ca orice incercare este sortita esecului. Dupa spusele fostei iubite, Adrian s-a inchis in casa si a facut o obsesie din Dracula, o opera pe care voia sa o transpuna in scena. A devenit agresiv, violent si se simtea nerealizat artistic. Mihaela povesteste ca Adrian ajunsese sa creada ca intre ei este un razboi pentru suprematia in casa. Relatia devenise extrem de tensionata, mai ales ca, dupa ce a investit 20.000 de dolari intr-un studio, acesta nu i-a adus satisfactiile financiare asteptate. Noul esec l-a daramat psihic. Din cauza studioului are si acum datorii foarte mari. Decizia despartirii i-a apartinut Mihaelei si a fost pusa in aplicare in 2001. A lasat in urma tot ce avea, o casa in care doar ea a bagat bani, plus o masina Opel Omega MV6, si s-a stabilit definitiv in statul Kansas. Aici este manager la restaurantul fratelui ei. De precizat ca in cei sapte ani Adrian nu a inselat-o pe Mihaela.

Pacalit de Florin Calinescu
In 1998, Adrian Daminescu a definitivat un proiect pentru Pro TV, proiect care avea drept scop punerea in valoare a muzicii si a culturii romanesti si realizarea unor emisiuni de divertisment. "Ne-am intalnit cu Florin Calinescu si Andrei Boncea, carora le-am inmanat acest proiect, pe care ei l-au materializat, fara ca Adrian sa primeasca vreun ban. De exemplu, decernarea premiilor Industriei Muzicale Romanesti, ce a avut loc la Sala Polivalenta, a fost ideea lui Adrian. Din pacate, in naivitatea lui, Adrian nu a inregistrat conceptul la OSIM si nu a putut dovedi ca ii apartine. La un Revelion, in 1999, ne-am intalnit cu Adrian Sarbu si Janine.
Atunci, Adrian i-a reprosat lui Sarbu ca i-a fost furat proiectul, iar boss-ul Pro TV a tacut rusinat. Acest esec a dus la o cadere psihica, ceea ce a inceput sa altereze relatia noastra", isi aminteste Mihaela.

Doua casnicii
Artistul a mai fost casatorit de doua ori. La 22 de ani a facut primul pas spre altar, dar nu a durat decat sase luni. A doua oara a luat-o de nevasta pe englezoaica Francis, profesoara de muzica, pe care a cunoscut-o prin intermediul mamei ei. Stabilit la Londra, Daminescu a avut sansa sa apara in reviste muzicale si chiar la celebrul post tv BBC. Francis si Adrian au divortat dupa un an. Printre cuceririle lui Daminescu se numara Anca Turcasiu, Elena Carstea, Luminita Anghel si fosta sotie a compozitorului Horia Moculescu, Ana-Maria.
Daminescu a semnat un act la Ambasada Canadei, prin care isi da acordul ca fiica sa, Ana, in varsta de sase ani, sa plece definitiv din Romania, impreuna cu mama ei. Mihaela i-a promis lui Adrian ca ii va aduce fiica in fiecare an, sa o vada. Pentru acest gest il apreciaza foarte mult, mai ales ca micutei Ana i s-a deschis o poarta spre lumea moderna.
(HORATIU TUDOR)

×
Subiecte în articol: antimonden mihaela adrian daminescu