x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Elisabeta - un palat transformat în teatru

Elisabeta - un palat transformat în teatru

de Maria Coman    |    19 Iun 2015   •   11:14
Elisabeta - un palat transformat în teatru

Un palat construit acum mai bine de 100 de ani, situat în centrul Bucureştiului, a fost reamenajat şi transformat în teatru. Este vorba despre Palatul Duna, construit în 1912, fost sediu al Clubului Austro-Ungar şi al Micului Senat al României.

La renovarea celui de-al doilea etaj al imobilului în care funcţionează Teatrul Elisabeta s-a lucrat mai bine de un an. Sala nu avea o scenă propriu-zisă, ci doar un podium cu prezidiu. A fost refăcută zugrăveala, s-a adăugat mochetă, s-a pus tapet, s-a construit o scenă care a fost mărită ulterior pentru a satisface nevoile tehnice cerute de noile producţii, au fost înălţate podiumurile celor două balcoane şi, cu ajutorul studenţilor de la arhitectură, au fost renovate cele două foaiere: Sala Oglinzilor şi Sala Coloanelor. Sala are o acustică fantastică, în care pot fi găzduite spectacole de teatru, concerte rock sau de muzică clasică.

Afişe cu nume grele ale scenei româneşti

Aproximativ 10.000 de spectatori vin lunar la Elisabeta pentru a asista la peste 20 de evenimente: spectacole de teatru, concerte, spectacole de dans, vernisaje, conferinţe sau lansări de carte. Stagiunea 2013-2014, prima a Teatrului Elisabeta, a însemnat peste 50 de spectacole, unele jucate cu casa închisă (400 de locuri), şi zeci de actori colaboratori, de la Maestrul Radu Beligan, la Dan Puric, Medeea Marinescu, Horaţiu Mălăele, Marius Manole, Adriana Trandafir, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Istvan Teglas. A doua stagiune a completat afişele cu alte nume importante: Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Carmen Tănase, Tania Popa, Maria Buză, Aurelian Temişan, Bogdan Stanoevici, Gabi Costi, Ana Covalciuc etc.

Teatrul Elisabeta nu este însă doar un teatru, ci un spaţiu cultural complex. Foaierele, care uneori funcţioneză ziua ca spaţiu expoziţional, se transformă în pragul spectacolelor într-o elegantă cafenea. La parterul clădirii funcţionea¬ză un restaurant unde au loc concerte de jazz şi blues.
 

×