x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Detectarea cancerului prin mostre de urină

Detectarea cancerului prin mostre de urină

17 Apr 2018   •   15:56
Detectarea cancerului prin mostre de urină

Oamenii de ştiinţă dezvoltă un test care poate detecta cancerul prin intermediul mostrelor de urină ale pacientului, scrie Daily Mail.

Compania Hitachi, care a dezvoltat tehnologia în urmă cu doi ani, va analiza 250 de mostre de urină, pentru diferite forme de cancer, împreună cu Universitatea Nagoya din Japonia.

“Dacă această metodă este pusă în pratică, va fi mult mai simplu ca oamenii să facă teste pentru cancer, în condiţiile în care nu va mai fi nevoie să meargă la o organizaţie medicală pentru un test de sânge”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, Chiharu Odaira.

Acesta a adăugat că vor beneficia în special copiii de acest test, care va fi disponibil începând cu anul 2020.

Tehnologia funcţionează prin detectarea componentelor din mostră care acţionează ca “biomarkeri” pentru diferite forme ale bolii, potrivit declaraţiei emise de Hitachi.

Testul îşi propune că ajute la detectarea cancerului, la salvarea vieţilor, cât şi la reducerea costurilor medicale şi sociale, potrivit lui Chiharu Odaira.

Experimentele pentru verificarea acurateţei acestei metode vor începe în această lună şi se vor încheia în luna septembrie.

×
Subiecte în articol: cancer detectare mostre de urina hitachi