x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente de origine vegetală care nu ar trebui consumate iarna

5 alimente de origine vegetală care nu ar trebui consumate iarna

23 Ian 2016   •   08:33
5 alimente de origine vegetală care nu ar trebui consumate iarna

În prezent, putem mânca fructe și legume oricând în timpul anului, dar este acesta un avantaj? Unele vegetale „proaspete” străbat un lung drum din China sau America de Sud și, evident, nu sunt tocmai cea mai bună alegere, nici pentru papilele gustative și nici pentru sănătate.

Potrivit Prevention.com, următoarele alimente nu ar trebui introduse în meniu în timpul iernii, pentru că nu au gust și nici nu sunt sănătoase:


Salate la punga (tăiate, preambalate)
Evident, produsul pare alegerea perfectă, pentru că nu trebuie decât să îl aruncați în farfurie și să îl asezonați cu dressing-ul preferat. Totuși, procesul de spălare și ambalare, face ca salata să aibă cu până la 50% mai puține vitamine.
ALTERNATIVA: frunze de kale proaspete


Sparanghel
Sparanghelul este disponibil tot anul, dar cel mai bun este primăvara când tulpinile sunt ușor crocante și gustoase. Sparanghelul de iarnă este importat din Peru și China și are o textură lemnoasă și în același timp, moale.
ALTERNATIVA: Varza de Bruxelles


Piersici
În sezonul lor, piersicile sunt savuroase și zemoase și nu ne putem bucura de ele decât până în luna august. Cele pe care le găsiți iarna pe rafturile marilor magazine, importate din America de Sud, sunt tari și fără gust. Nu are sens să le consumați, pentru că nu au nicio valoare nutritivă.
ALTERNATIVA: Kaki sau persimmon


Căpșune
Căpșunele pe care le găsim iarna în supermarket nici nu pot fi comparate cu cele care pot fi cumpărate de la piață vara. Cu cât sunt mai roșii, cu atât au un conținut mai ridicat de fitonutrienți. Căpșunele „de iarnă” nu au nici gust și nici vitamina C.
ALTERNATIVA: Căpșune congelate


Roșii
Din punct de vedere botanic, fructe, roșiile se numără printre vegetalele preferate ale multor persoane. Aromate și suculente, dau savoare oricărei salate. Totuși, roșiile pe care le putem achiziționa iarna din magazine au o textură care lasă de dorit și sunt o adevărată dezamăgire pentru papilele gustative.
ALTERNATIVA: Roșii la conservă (preferabil, conserve pregătite acasa, toamna)
 

×
Subiecte în articol: vegetale fructe legume