x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 alimente despre care știai greșit că îngrașă sau că te ajută să slăbești

7 alimente despre care știai greșit că îngrașă sau că te ajută să slăbești

de Andreea Sava    |    26 Ian 2017   •   20:15
7 alimente despre care știai greșit că îngrașă sau că te ajută să slăbești
Sursa foto: andreeasava.ro

N-o să vă vină să credeți cât de multe lucruri perfect false circulă, când vine vorba despre diete. Și eu am rămas surprinsă, în momentul în care m-am apucat de citit serios pe temă.

Și este oarecum explicabil din moment ce, pe de o parte, interesul pentru domeniu este ridicat și mulți vor să facă trafic pe site-uri cu orice preț, și, pe de altă parte, medicina n-a reușit să afle, în totalitate, cum funcționează corpul uman. Deci și în materie de nutriție nici măcar specialiștii nu cad de acord mereu. Lucrurile sunt în permanentă dezvoltare și suntem foarte departe de a fi siguri de orice în domeniu.

Eu, însă, pot să vă împărtășesc din lucrurile pe care le aplic eu, deci în care cred. Nu sunt nutriționist dar îmi pasă de mine deci și ce bag în corpul meu. Sunt lucruri pe care le-am asimilat și am decis să le aplic, după documentări temeinice. Ca nume de specialist, v-am mai spus, profesorul Gheorghe Mencinicopschi este unul pe care îl admir și în care am încredere.

Așadar, iată 7 mituri larg răspândite care nu sunt decât prostii, după părerea mea:

1. Cartofii îngrașă

Ca orice aliment, dacă îi prăjești da, îngrașă și sunt încărcați cu grăsimi nesănătoase. Dacă, însă, îi mănânci copți sau fierți în coajă și apoi răciți, nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești. Prin acest proces termic de încălzire/răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care acționează ca o fibră alimentară deci favorizează digestia. Plus că, în această formă, 100 de grame au 80 de calorii. Prăjiți, aceeași sută de grame ajunge pe la 400.

2. Ouăle cresc nivelul colesterolului rău

Iarăși fals. Este foarte indicat să mănânci ouă fiindcă sunt foarte sănătoase. Lecitina pe care o conțin previne creșterea colesterolului și depunerea de grăsimi pe vasele de sânge. Ba chiar, având aport mare de vitamina E, ajută la prevenirea arterosclerozei. Mai multe detalii despre efectele benefice ale consumului de ouă găsiți AICI.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: alimente andreea sava