x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Care sunt alimentele cu efect anti-inflamator

Care sunt alimentele cu efect anti-inflamator

20 Feb 2017   •   22:38
 Care sunt alimentele cu efect anti-inflamator

Pe lângă tratamentul medicamentos, inflamațiile pot fi combătute și prin remedii naturiste și o dietă care conțin alimente cu efect antiinflamator, scrie clicksanatate.ro.

Nuci

La primele semne ale unei inflamații apărute în corp, cum sunt febra, durerea, roșeața, umflătura, mănâncă mai des nuci. Au în compoziție vitamina E care combate efectele radicalilor liberi și reduce inflamația. Atenție însă la nucile pe care le cumperi! Dacă le preferi pe cele curățate, riști să iei unele râncede, prin urmare este mai sigur să le alegi pe cele în coajă.
Ghimbir

Capsaicina este o substanță antiinflamatorie, cu gust picant, pe care o poți procura din ghimbir, dar și din curcumă, cuișoare, ardei iute sau turmeric. Sub formă de infuzie sau de pulbere, ghimbirul reduce inflamațiile articulare și durerile reumatice. Amestecă o jumătate de linguriță sau o linguriță întreagă într-un pahar de ceai sau de apă. Este un remediu pe care-l poți folosi pentru întărirea imunității, pentru ameliorarea simptomelor astmului sau alergiilor, în gripă sau răceală, contra grețurilor matinale.
Anghinare

Inflamațiile stomacului sau intestinului pot fi prevenite cu ajutorul anghinarei care are în compoziția ei nu doar vitamina C, ci și o fibră vegetală numită inulină. Consumul frecvent de anghinare încetineşte absorbţia intestinală şi permite producerea de probiotice esențiale pentru păstrarea imunității. Dacă nu se numără printre alimentele tale preferate, ba din contră, o poți folosi sub formă de ceai. Îl poți face din două linguriţe de anghinare uscată, mărunţită şi o cană de apă clocotită.

×