x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cea mai eficientă metodă pentru creșterea părului. 4 ingrediente pentru o podoabă capilară de invidiat

Cea mai eficientă metodă pentru creșterea părului. 4 ingrediente pentru o podoabă capilară de invidiat

02 Oct 2015   •   13:37
Cea mai eficientă metodă pentru creșterea părului. 4 ingrediente pentru o podoabă capilară de invidiat

Dacă sunteți în căutarea unui tratament miraculos pentru părul tern și degradat, ar trebui să vă gândiți la o mască naturală, făcută în casă. Se prepară simplu și ingredientele sunt la îndemână!

V-ați întrebat vreodată de ce ouăle, bananele, mierea și berea sunt bune pentru păr?
Iată răspunsurile pe care le oferă specialiștii de la yourhealthypage.com:

Ouăle accelerează creșterea părului deorece conțin aproape toți aminoacizii necesari și lecitină. În plus, acestea protejează părul împotriva factorilor chimici și fizici și previn apariția mătreții.

Bananele sunt utile fiindcă au un conținut mare de vitamine și uleiuri naturale. Oferă elasticitate, strălucire și suplețe părului. Sunt recomandate mai ales pentru părul deteriorat.

Mierea este un ingredient eficient fiindcă este bogată în nutrienți și vitamine E, K, C, B1, B2 și B6. Combate căderea părului, mătreața și iritațiile scalpului.

Berea se dovedește, de asemenea, tratamentul ideal pentru creșterea părului. Conține malț, hamei, drojdie și vitamine din complexul B în cantități mari. În plus, berea este o sursă importantă de vitamina C, benefică pentru scalp și de micronutrienți precum fierul, potasiul, magneziul, fosforul, cuprul care întăresc rădăcina firului de păr și accelerează creșterea acestuia.

Mască pentru creșterea părului
Tot ce trebuie să faceți este să puneți în blender următoarele ingrediente:

  • 1 banană
  • 1 ou (sau doar gălbenușul)
  • 1 lingură de miere
  • ½ cană de bere brună

  • Aplicați pe păr, înveliți cu o folie sau cu un prosop și lăsați să acționeze pentru 1-2 ore.
    Spălați părul ca de obicei.
    Având în vedere faptul că acest amestec are o concentrație mare de vitamine și minerale, se recomandă să nu aplicați masca decât o dată pe săptămână.
     

    ×