x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Consumul de paste și pierderea modestă în greutate

Consumul de paste și pierderea modestă în greutate

10 Apr 2018   •   15:37
Consumul de paste și pierderea modestă în greutate

Consumul de paste, ca parte a unei diete cu indice glicemic scăzut, duce la rezultate modeste în privința pierderii în greutate, comparativ cu dietele cu indice glicemic ridicat, potrivit unui nou studiu, scrie WebMD.

Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt cele care produc fluctuații mici în ceea ce privește nivelurile glucozei în sânge și ale insulinei. Spre exemplu: fasolea, nucile, majoritatea fructelor și ovăzul. Pâinea albă, prăjiturile și alte alimente bogate în carbohidrați au indice glicemic mare.

Autoarea studiului, Laura Chiavaroli, de la Universitatea din Toronto, Ontario și Canda, spune că pastele, deși sunt carbohidrați rafinați, au indice glicemic scăzut.

Studiul a fost publicat pe data de 2 aprilie în BMJ Open. Acesta a cuprins 32 de alte studii și a implicat 2,448 de adulți care s-au uitat la efectele pe care pastele le au asupra grăsimii din corp în contextul unei diete cu alimente cu indice glicemic scăzut.

Persoanele care au consumat paste au pierdut până la un kilogram în 12 săptămâni, potrivit studiului.

Profesoară de nutriție la Universitatea din Nicosia, Cipru, Elena Philippou, a declarat că este de acord cu concluzia studiului.

Consumul de paste, ca parte a unei diete cu indice glicemic scăzut, precum dieta mediteraneană, te va face să te simți plin și poate avea un efect bun asupra nivelului de zahăr din sânge, a spus aceasta. „Sigur, este important ca publicul să înțeleagă că asta nu înseamnă că pot mânca oricât de multe paste vor fără să se îngrașe”, mai spune Philippou.

 

×