x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pasta de dinţi făcută în casă care albeşte dinţii, vindecă afecţiunile gingivale şi cariile

Pasta de dinţi făcută în casă care albeşte dinţii, vindecă afecţiunile gingivale şi cariile

20 Dec 2016   •   17:34
Pasta de dinţi făcută în casă care albeşte dinţii, vindecă afecţiunile gingivale şi cariile

Pastele de dinţi din comerţ sunt pline de substanţe chimice care ne pun în pericol sănătatea şi, pe deasupra, pot fi foarte scumpe. Pe de altă parte, există o pastă naturală extrem de eficientă pe care o poţi prepara acasă şi care îţi va reda un zâmbet strălucitor şi natural.

Ingredientul principal este pudra de neem, un arbore care creşte în zonele tropicale şi care a fost folosit ca înlocuitor pentru periuţele de dinţi în ţările în curs de dezvoltare, de secole. Se poate rupe în fâşii subţiri şi mestecate apoi, pentru a îmbunătăţi sănătatea cavităţii bucale şi pentru a vindeca gingiilor şi cariile, potrivit Healthy Food House.

Această „pastă” de dinţi nu conţine fluor, dar are ingrediente antibacteriene foarte puternice, inclusiv bicarbonat de sodiu, ulei de cocos şi xilitol (un îndulcitor folosit în mod natural ca un înlocuitor al zahărului; se găseşte în fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarţa unor copaci).

 

Iată cum trebuie să o preparaţi. Aveţi nevoie de:

  • o lingură de pudră de neem;
  • 3 linguri de ulei de cocos extravirgin;
  • 3 linguri de bicarbonat de sodiu

 

Amestecaţi ingredientele într-un vas încăpător şi apoi puneţi conţinutul într-un borcan micuţ şi ţineţi-l la temperatura camerei, pentru că uleiul de cocos va întări compoziţia. Dacă vreţi să aibă un gust mai bun, mai adăugaţi o lingură de xilitol.

Beneficiile acestui produs natural sunt infinite, iar dacă o vei folosi în mod frecvent, îţi va albi dinţii şi îi va face mai sănătoşi. În plus, nu trebuie să te mai îngrijoreze efectele adverse ale chimicalelor.

 

Citeşte şi:

Ce efecte nocive poate avea pofta exagerată de dulciuri

 

Afla ora din zi recomandata pentru plimbatul bebelusului

 

Cercetătorii afirmă: Apa poate fi FATALĂ pentru bebeluşi

×
Subiecte în articol: pasta de dinti dinti sanatosi