x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top 5 cele mai mari și obișnuite greșeli de alimentație. Poate nici nu știi că le faci

Top 5 cele mai mari și obișnuite greșeli de alimentație. Poate nici nu știi că le faci

de Andreea Sava    |    01 Dec 2016   •   15:00
Top 5 cele mai mari și obișnuite greșeli de alimentație. Poate nici nu știi că le faci

Te chinui să slăbești sau ai senzația că mănânci sănătos, eventual faci și mișcare, dar tot nu-ți place cum arăți. Este foarte posibil să faci una dintre următoarele greșeli. Cum spune și o vorbă, diavolul se ascunde în detalii. :)) Deci rezolvarea s-ar putea să fie mai simplă decât crezi.

1. Combini prost alimentele

De foarte multe ori, nu te îngrașă alimentele în sine ci modul defectuos în care le combini. Este deja un obicei larg răspândit combinarea cartofilor cu brânză sau carne. Cât se poate de greșit. Cartofii nu trebuie combinați cu proteine sau alte surse de amidon, adică pâine sau alte făinoase.

Doar cu legume. Iar explicația o dă profesorul Mencinicopschi: cartofii conțin mult amidon care nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele de origine animală. Deci este îngreunată digestia.

La fel, nu trebuie combinate la aceeași masă mai multe feluri de proteine: deci ori carne, ori brânză, ori ouă. De asemenea, explicația este că fiecare tip este descompus în condiții diferite și, combinându-le, se îngreunează digestia.

Nici produsele făinoase nu trebuie mâncate cu carne. Ca să vă fie mai simplu, vedeți AICI tabelul combinațiilor bune și rele.

O altă combinație proastă este cafeaua cu lapte, lucru pe care l-am aflat tot de la profesorul Mencinicopschi. Cafeaua, în sine, are multe efecte benefice dar care sunt anulate de combinația cu lapte.

În plus, e bine să-ți îndulcești băuturile cu miere în loc de zahăr, este chiar indicat. Doar că acestea nu trebuie să fie fierbinți, adică să aibă peste 40 de grade Celsius. Adăugată peste această temperatură, mierea devine toxică.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

×