x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Probleme cu articulatiile? Verifică sistemul endocrin!

Probleme cu articulatiile? Verifică sistemul endocrin!

28 Apr 2017   •   09:14
Probleme cu articulatiile? Verifică sistemul endocrin!

Probleme cu articulatiile nu va dau pace? Trebuie sa stiti ca una dintre cauze poate fi functionarea defectuasa a sistemului endocrin.

Nu mai este un secret pentru nimeni că rolul hormonilor în buna funcționarea a organismului este vital. Aceștia influențează inclusiv țesutul conjunctiv care ajută la formarea articulațiilor.

Tulburările endocrine pot produce modificări ale proprietăților fizice ale țesutului conjunctiv și astfel favorizează apariția unor boli articulare.

 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

O producție excesivă a hormonului de creștere produce gigantism la copil și acromegalie la adult ( creșterea și îngroșarea trăsăturilor faciale, a extremităților sau creșterea organelor), ca sa nu mai vorbim de dureroasele probleme cu articulatiile.

Probleme cu articulatiile - cauze posibile și leacuri indicate

Glanda pituitară controlează funcțiile celorlalte glande

Acțiunea acestei glande se resimte în tot organismul. Hormonul de creștere contribuie la producerea unui număr important de celule cartilaginoase care sunt responsabile de creșterea exagerată, de curbarea cartilajelor, ce duc la degenerarea oaselor și la creșterea exagerată mai ales a oaselor de lângă articulații.

Află tot ce trebuie să știi și să faci dacă ai Probleme cu articulatiile

×
Subiecte în articol: probleme cu articulatiile