x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului POLUAREA aerului crește RISCUL de AUTISM la copii

POLUAREA aerului crește RISCUL de AUTISM la copii

29 Iun 2015   •   12:39
POLUAREA aerului crește RISCUL de AUTISM la copii

 Cercetarile au aratat ca exista o legatura intre poluarea aerului si autism si intre autism si gena MET (o gena care influenteaza conexiunile intre diferite regiuni ale creierului implicate in comportamentul social). Ei au constatat ca o combinatie a acestor factori creste riscul de a dezvolta o forma de TSA. „Gena MET modificata a fost asociata cu autismul in mai multe studii.

Aceasta gena controleaza prezenta proteinelor MET atat in creier, cat si in sistemul imunitar, iar studiul ei poate prezice modificarea structurii creierului si a functiilor lui. Aceasta descoperire este importanta pentru a stabili mecanismele prin care acesti factori genetici si de mediu interactioneaza, ajungandu-se la cresterea riscului de a dezvolta autism la copii”, a declarat unul dintre autorii studiului, Daniel B. Campbell, profesor universitar si doctor in psihiatrie si stiinte comportamentale la Scoala de Medicina Keck.

Citește și Românii care nu au auzit de România. Incredibila poveste a VOLOHILOR

Copiii cu o predispozitie genetica la autism, daca traiesc intr-un mediu cu aer poluat, prezinta un risc mai mare de a dezvolta o forma de TSA (tulburari din spectrul autist) decat copiii cu aceeasi predispozitie genetica, dar care traiesc intr-un mediu nepoluat. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Scoala de Medicina Keck a Universitatii din California de Sud, studiul lor fiind publicat in prestigioasa revista medicala „Epidemiology”.

Citește mai departe ca să afli cum s-a desfășurat studiul, care sunt concluziile lui și căile de atac sugerate pentru micșorarea riscului apariției autismului la copiii mici.





×